В Києві починається другий етап карантину

Сайт, де щодня публікуються новини Києва онлайн, вирішив розповісти про посилення карантинних заходів у місті Київ.

Відсьогодні, 19 серпня, в Києві посилюються карантинні обмеження. Виявилось, що столиця через зростання числа випадків захворювань COVID-19 тепер знаходиться не в "зеленій", а в «жовтій» зоні небезпеки. Державна комісія з надзвичайних ситуацій ухвалила рішення не пом'якшувати карантин ще декілька місяців.

Два дні тому лікарні, де лікують хворих на коронавірус, були переповнені аж на 50%. Станом на 17 серпня, лікарні були заповнені хворими на 52,2%, як стало відомо зі слів Кличка на брифінгу.

Обмеження

З 19 серпня будуть посилені визначені урядом наступні обмеження та заборони:

  • Більше не дозволяється перебувати в громадських будівлях або транспорті без одягнених засобів індивідуального захисту. Необхідно буде надягнути маску та захисні рукавиці.
  • Не можна буде перебувати на вулицях без документів, що засвідчують особу (паспорт).
  • Буде заборонено самовільно залишати місця самоізоляції чи обсервації людям, що знаходяться в лікарні та потребують лікування.
  • Приблизно 2 місяці не можна буде проводити масові (культурні, спортивні, розважальні, релігійні, рекламні) заходи за участю більше однієї особи на 5 метрів квадратних. Особливо стосується тих людей, які проводять збори молоді.
  • Віднині організатор будь-якого заходу є відповідальним за дотримання учасниками фізичної дистанції не менше 1,5 м, особливо якщо люди стоять, а не сидять.
  • Всі зали, кінотеатри й установи культури можуть бути заповнені не більше, ніж на 50% місць. Там також доведеться тримати дистанцію, сідаючи у крісла через 1-2 сидіння.
  • Громадський транспорт, включаючи трамваї, тролейбуси, автобуси й маршрутні таксі вимушені будуть здійснювати перевезення пасажирів тільки тоді, коли кількість не перевищує місця для сидіння.

«Ситуація - неприємна і складна. Київ готує медустанови другої хвилі для лікування хворих на коронавірус. Не треба ігнорувати правила! Дотримуватися їх нескладно, але важливо. Тільки разом ми зможемо зупинити поширення COVID-19. Достатньо залишатися вдома, мити руки з милом, не торкатися обличчя та не виходити без важливої потреби до магазину або іншої установи», — стверджує Кличко у своєму останньому інтерв'ю.

Варто нагадати, що 22 липня Кабінет міністрів України прийняв рішення про продовження адаптивного карантину до 31 серпня. Тоді уряд вирішив не посилювати заходи карантину, проте з початку серпня в Україні спостерігалося зростання кількості нових випадків захворювань на COVID-19. Кожного дня, починаючи з 1 серпня, реєструвалося близько 1000 хворих осіб. Станом на 15 серпня, таких було підтверджено 1637.

Всього в Україні з початку епідемії COVID-19 виявили у 91 356 осіб. З них 47 822 пацієнтів одужали, а 2 068 - померли від ускладнень. Зараз продовжують лікування 41 466 людей. За останні два тижні щодня одужує близько 900 осіб, помирає 50.

Київ став лідером за кількістю хворих на коронавірус. Метро планують зачинити ще на 1,5-2 місяці. Теж саме буде зроблено з храмами. Маршрутні автобуси будуть перевозити лише тих пасажирів, які дотримуються умов карантину. Уряд міста також стверджує, що не у всіх магазинах є засоби для знезараження рук та планує виправити цю проблему. Ціни на засоби захисту (маски та одноразові гумові рукавиці) буде знижено.

Кожен зможе легко захистити себе, проте уряд наголошує, що не варто викидати використані маски на підлогу. Для цього є смітник, і якщо мешканці будуть невідповідально ставитись до карантинних обмежень, ізоляція триватиме 1-2 роки.

0
репостів
0
репостів