Як отримати медичну довідку форми №989 Н

Медична довідка уніфікованої форми №989 Н - це документ, який свідчить про відсутність у особи протипоказань для виконання робіт, пов'язаних з використанням інформації, що становить державну таємницю.

unnamedДо відомостей, що становлять собою держтаємницю, відносяться інформацію з військової області, економіки, науки і техніки, а також зовнішньої політики, розвідувальної та оперативно-розшукової діяльності. Сюди ж входять дані про ядерні об'єкти, роботу розвідки і контррозвідки, інформація про протидію терористичним організаціям тощо.

Хто не може отримати довідку №989 Н?

Меддовідка форми №989 Н не може бути видана людям, які мають:

  • органічні розлади;
  • розлади звичок і потягів;
  • шизофренічні, маячні, психічні розлади;
  • хвороби нервової системи.

При виявленні цих хвороб медичний документ не видається, а пацієнт направляється на лікування. Якщо фахівець сумнівається в стані здоров'я хворого, то останній може бути спрямований на додаткові обстеження. Тому іноді отримання меддовідки №989 Н займає дуже багато часу. Прискорити процес можна, звернувшись до фахівців. Якщо термін придатності медичної довідки форми №989 Н закінчився, а новий ще не отримано, співробітник може бути відсторонений від інформації, що містить державну таємницю. Тому доцільно заздалегідь уточнити терміни проходження лікарської комісії у відділі кадрів або у свого безпосереднього керівника.

Що включає така довідка?

Термін дії довідки №989 Н 1 календарний рік з дня оформлення. Ця довідка повинна своєчасно продовжуватися в період роботи з відомостями, що державну таємницю.

В уніфікованій формі №989 Н, крім прізвища, імені та по батькові, повинна бути вказана повна інформація про дату народження громадянина і місце його проживання на момент оформлення документа.

Працівники, які мають доступ до відомостей, що належать до держтаємниці, повинні пройти профільний огляд наступних лікарів-фахівців: 

  • невролога, 
  • психіатра, 
  • нарколога (або психіатра-нарколога). 

За результатами огляду кожен лікар ставить дату огляду і свій підпис, що підтверджує відсутність медичних протипоказань для виконання вищевказаного виду робіт.

Загальний склад медичної комісії містить, крім психіатра, невролога і психіатра-нарколога, також голову лікарської комісії та головного лікаря закладу. На уніфікованому документі даного виду необхідно наявність двох печаток: трикутного штампа, призначеного для запевнення довідок, а також круглої печатки медцентру, що видав документ. Форма заповнюється чорнилом чорного або синього кольору.

Як швидко оформити медичну довідку №989 Н?

Щоб обійти усіх лікарів для отримання потрібного медичного документа доводиться витратити не один день. Проте існує альтернативний спосіб. Медичну довідку форми №989 Н можна отримати за один день. Спеціальні організації можуть заповнити медичну довідку точно в термін відповідно до усіх правил та вимог. Це значно полегшить вам весь процес і вивільнить потрібний час на інші справи.

0
репостів
0
репостів