Ретро-кухня: натхнення та поради, як її прикрасити

Ретро-стиль часто присутній на кухнях. Такі композиції – це не лише класичні чи сільські елементи, але й дизайн 1980-х чи 1990-х років. В облаштуванні найважливішими є деталі – вони надають інтер’єру кімнати ретро-характер. Якщо ви бажаєте оформити свою кухню в цьому чи іншому стилі, студія KV Design залюбки допоможе вам у цьому.

Ретро-кухня має багато назв, адже вона може бути класичною, яка нагадує сільську кухню, більш традиційною чи сучасною. Функціональність меблів і аксесуарів у цьому стилі подвійна: зовнішній вигляд і їхня зручність користування йдуть рука об руку.

Якими мають бути меблі?

Ретро-кухня – це передусім природні матеріали. Тому бажано, щоб меблі були дерев’яними. Не обов’язково в натуральному кольорі: зокрема, їх можна пофарбувати в білий. Фасади кабінету можуть бути гладкими, глазурованими чи вирізьбленими.

Ретро-стиль на кухні буде підкреслено деталями, такими як карнизи чи молдинги на фасадах. Відкриті полиці – це також хороша ідея. Можна там гарно представити стильні аксесуари – мідні горщики, керамічні миски чи скляні банки.

Варто встановити великий стіл, який виконуватиме важливу функцію на кухні чи їдальні. Він може бути дерев’яним, кам’яним або виготовленим із ламінарних дощок. Можна також побілити його. Вибирайте стіл на прямих або прикрашених ніжках. До нього підійдуть дерев'яні чи оригінальні старовинні стільці (часто їх можна відновити).

Які кольори переважатимуть на ретро-кухні?

Колірна гамма повинна бути сповнена відтінків білого. Але якщо ми зосередимось на кухні в стилі 1950-х, 1960-х чи навіть 1970-х, асортимент кольорів вже розширюється. Вітаються різні відтінки червоного, пудрового рожевого в доповненнях або блакитного сірого на меблевих фасадах. Також підійдуть модні м’ятні, бірюзові й теплі відтінки жовтого. Стіни в стильних класичних кухнях зазвичай білі, але вони можуть мати різноманітні фактури, наприклад, білі кухонні плитки, що нагадують цегляну форму.

Спробуйте вибрати і більш яскраві барвисті плитки. Як варіант – оформити одну стіну у відповідне в ретро-забарвлення (рекомендовані відтінки – сірий, ніжний пастельний блюз, а також більш темні кольори, такі як пляшковий зелений або темно-синій). На ретро-кухні доречними будуть шпалери, спеціально призначені для цієї кімнати.

Побутова техніка та фурнітура

Варто вибирати стилізовану побутову техніку. Існує доволі великий вибір холодильників, плит і духовок, оформлених у стилі ретро в найрізноманітніші кольори, такі як пастельні відтінки, класичний чорний у поєднанні із золотим покриттям. Якщо в кухонній композиції домінують білий і чорний, можна зіграти на контрасті – та вибрати барвистий холодильник.

Ви також можете придбати невелику побутову техніку. Наприклад, кухонний комбайн, чайник, кавоварку в стилі ретро, ​​але найчастіше це стосується тієї 1950-х та 1960-х років. І хоч зазвичай ціни на таке обладнання доволі високі, іноді можна знайти щось дешеве.

Ретро-кухні пасуватиме біла, глибока та керамічна мийка. Ви легко знайдете фурнітуру, яка своїм виглядом нагадує стару. Також доречними будуть стильні аксесуари, такі як графіка з травами, картини чи плакати зі старих часів або стилізовані під них. Мідний, чавунний, порцеляновий посуд – також характерні аксесуари для ретро.

Зважайте на наші рекомендації, щоб створити гарну кухню у бажаному стилі. За потреби ви завжди можете звернутися за допомогою до професіоналів, щоб точно бути задоволеними результатом.

0
репостів
0
репостів