Електронні торгові ваги - це швидко і зручно

91.970

Будь-який магазин, супермаркет чи торгова ятка на ринку не можуть продавати вагові продукти без наявності ваг. Чи то крупи, чи овочі і фрукти, чи можна цукерки… Все це потрібно зважити покупцеві, щоб розрахувати ціну. Купити електронні ваги можна на dneproves.ua. Але які з них будуть найзручнішими вас? Поговоримо далі.

Сертифікат якості

Фахівці в один голос кричать, що купувати ваги потрібно виключно сертифіковані. Вони мусять бути відображені у Державному реєстрі засобів вимірювальної техніки і відповідно мати сертифікацію Укрметртестстандарту.

Щоб зрозуміти, що ваги точно сертифіковані, на них мають бути спеціальні пломби. А в паспорті приладу - вказана дата останньої перевірки. 

Якщо злегковажите цим і придбаєте, до прикладу, дешевші ваги сумнівної якості з китайського ринку без офіційної сертифікації, то вже порушите чинне законодавство України. Адже окрім обважування покупців можна отримати адміністративну відповідальність.

Переваги електронної ваги

Звичайно, якщо обирати між механічними та електронними вагами, останні точно будуть у фавориті. Бо мають безліч переваг.

  1. Автоматичний розрахунок вартості покупки. Продавець вводить ціну товару за кілограм, а ваги відповідно до покладеної на них маси розраховують точну вартість. Також ваги можуть сумувати декілька товарів одного покупця.
  2. Покупцю разом з продавцем видно на табло індикатора точну вагу та вартість за кілограм.

Функції ваги, що додають зручності

Електронні торгові ваги мають низку зручних функцій, які полегшують роботу продавця. Зокрема:

  • Тара. Тобто коли товар продається у лоточках чи інших місткостях, на вагах можна автоматично відмінусовувати їхню масу, щоб вартість продуктів враховувала лише чисту вагу товарів.
  • Розрахунок решти. При зважуванні декількох видів продуктів ваги не лише можуть сумувати загальну їхню вартість, а й показувати внесену покупцем суму для оплати та розраховувати решту, яку потрібно віддати.
  • Розрахунок вартості поштучного товару. Тобто якщо купуєте вагові продукти і ще є товари, які відпускаються по штуці, ваги їх також можуть порахувати за допомогою відповідної функції. Для цього не потрібно робити паралельний підрахунок за допомогою калькулятора.
  • Безпосередній доступ до ціни. Деякі ваги мають ще додаткову функцію програмування ціни товару за кілограм. Тобто не потрібно щораз вводити вартість, можна завчасно її внести у ваги і спеціальною кнопкою натискати при зважуванні, щоб економити час.
0
репостів
0
репостів