Портал Металл Плейс - актуальна інформація у металургійній галузі

Металургія у Росії демонструє сталий розвиток і є великим учасником світового ринку металургійних виробів. Щоб дізнаватися останні новини у галузі металургії створили спеціальний портал - Портал Металл Плейс. Тут зібрана вся актуальна інформація про металургію на сьогодні.

На сайті можна знайти:

  • свіжі металургійні новини Росії і всього світу; 
  • дізнатися актуальну інформацію про майбутні і минулі міжнародні конференції та виставки; 
  • безліч цікавих статей про чорну і кольорову металургію, а також ознайомитися з ГОСТами.

Крім наявної металургійної дошки оголошень, тут готують відкриття розділу «торгова площадка». На ній можна буде побачити широкий асортимент товарів металургійної промисловості та різні послуги з металургійної галузі, з можливістю вести онлайн торги.

Портал Металл Плейс корисний не тільки приватним особам - продавцям і покупцям, а також металургійним компаніям.

Особливості розвитку металургійної галузі

Щоб розумітися у ринку металургії варто враховувати його особливості. Зокрема:

  • всі етапи виробництва металів: видобуток руди, її переробку, отримання палива та плавка.
  • спеціальний етап обробки сировинного матеріалу;
  • високу виробничу концентрацію, 50% виробленого металу припадає на 5% підприємств;
  • трудомісткість - на одному підприємстві працюють від двадцяти тисяч до сорока тисяч осіб;
  • матеріаломісткість - для отримання тонни продукту в готовому вигляді, необхідно переробити близько 7 тонн сировинного матеріалу, включаючи паливо;
  • великі витрати на зведення заводів;
  • великі викиди в атмосферу, що призводить до сильного забруднення і порушує норми екологічної безпеки.

До особливостей руди кольорової металургії можна віднести складний сировинний склад. Він може відрізнятися як на різних місцях видобутку руди, так і в межах одного родовища на різних об'єктах видобутку. Мідні, нікелеві, поліметалеві руди включають у свій склад, крім цинку і свинцю, такі кольорові метали як: золото, мідь, срібло, кадмій, селен, вісмут тощо. Вміст компонентів цих металів буває незначним, що дозволяє здійснювати переробку одного з компонентів металу безпосередньо на місці видобутку. Інші компоненти направляються для переробки на спеціалізовані профільні заводи. Відділення металів, що відносяться до благородних і рідкісних, виконується на спеціалізованих підприємствах на етапі очищення. Ці підприємства в основному розташовуються поза районами видобутку сировини і її виплавки.metallurgicheskiy portal metall pleys image 5a98037ad002b1.63468561

У кольоровій металургії застосовується спосіб комбінування. Відбувається поєднання етапів видобутку сировини і її збагачення, а також виплавки попутних металів і їх очищення в одному місці. Цей спосіб комбінування є економічно обґрунтованим і ефективним. Його застосовують ряд гірських металургійних підприємств галузі.

На етапі випалу кольорових металів з сірчистими сполуками відбувається виділення великої кількості сірки. Це призводить до комбінування кольорової металургійної галузі з хімічною промисловістю. Комбіновані підприємства не тільки здійснюють обробку металу, але і виробляють сірку і сірчану кислоту. Маючи свою дешеву кислоту, на заводах вигідно організовувати виробництво добрив з фосфору. У виробництві використовується привізна сировина фосфоритів або апатитового концентрату.

Застосування методу переробки сировини комплексного типу в галузі і в кооперації з іншими галузями призводить до територіального розширення підприємств. Видобуток сировини, його переробка і виплавка окремих металів супроводжується потребою у великій кількості води. Особливо цю потребу відчувають хімічні виробництва. Причому більша частина підприємств галузі розташовані в районах з дефіцитом води. В основному це заводи Північного Кавказу і Уралу. Це призводить до територіального розширення підприємств кольорової металургії. При цьому зростає і їх чисельний склад.

0
репостів
0
репостів