Переваги та недоліки використання сонячної енергії

У сучасному будівництві все частіше використовують природні джерела енергії для того, щоб забезпечити опалення та електроенергію. Застосування альтернативної системи електрозабезпечення доступне у багатьох країнах, зокрема, й в Україні. Тепер ви можете більше не отримувати рахунки за електроенергію та навіть додатково заробляти, оформивши зелений тариф у Львові та деяких інших містах.

Хоча для багатьох людей плюси й мінуси сонячної енергії очевидні, іноді наше сприйняття може бути поверхневим. Краще трохи заглибитися в цю тему, щоб досконало зрозуміти переваги й недоліки установок, що черпають енергію від сонця.

Зниження витрат з компанією "Green West"

Є багато тих, хто проти інвестицій у природні джерела енергії: вони аргументують свою позицію високими цінами на монтаж. Однак зараз це помилкова думка. У 70-ті роки панелі коштували 10 000% від сьогоднішньої ціни. П’ятнадцять років тому панелі були вдвічі дорожчі.

Тому можна стверджувати, що поточні ціни є прийнятними. Навіть якщо початкові витрати можуть здатися високими, ця інвестиція окупається роками. Дослідження, проведені у США, свідчать, що заощадження від 20 000 до 60 000 доларів США (залежно від штату) можливі протягом 20 років.

Оренда сонячних панелей є все більш популярною формою використання сонячної енергії. Завдяки такому рішенню економія можлива з першого дня. Лізинг дозволяє зменшити свої рахунки за опалення або електроенергію, не стягуючи високу початкову плату (у порівнянні з покупкою всього комплекту). Це, безумовно, цікаве рішення для тих, хто скептично ставиться до використання природних джерел енергії через ціну.

Переваги сонячної енергії

  • Економія води

У багатьох місцях світу відчуваються наслідки зміни клімату, також значний вплив має відсутність доступу до питної води. Робота газових, вугільних або атомних електростанцій пов'язана з дуже високим споживанням води. Використовуючи установки сонячної енергії, ми не споживаємо значної кількості води.

  • Незалежність використання

Сонячна енергія забезпечує високий рівень енергетичної безпеки, оскільки доступ до джерела енергії необмежений. Крім того, ми (як споживачі) незалежні від постачальників енергії. Завдяки зеленій енергії нам вдасться уникати таких загроз, як можливе збільшення витрат або виникнення дефектів, які обмежують постачання електроенергії.

  • Позитивний вплив на наше довкілля

Не слід забувати: використовуючи відновлювані джерела енергії, ми захищаємо наш клімат. Те, що популярність його застосування у житлових будинках зростає, дає надію на покращення природного середовища. Сонячна енергія – один із екологічно чистих варіантів (як і енергія вітру), і її масове використання не підвищить середню температуру.

Недоліки використання установок на основі сонячної енергії

Багато противників застосування сонячної енергії використовують аргумент "сонце не світить увесь час". Однак панелі здатні генерувати енергію навіть у випадку хмарного неба. Також існують перебої у постачанні енергії від наших звичних постачальників, тож немає джерела енергії, який був би повністю доступний.

Сам процес створення панелей із токсичних хімічних елементів також є аргументом проти. Виробництво панелей певною мірою забруднює навколишнє середовище. Та якщо порівнювати шкідливість цього процесу з кількістю забруднення, що утворюється на вугільних електростанціях, то використання відновлюваних джерел енергії (включаючи вітер та воду) зменшує несприятливий вплив на навколишнє середовище.

0
репостів
0
репостів