Що можна писати в блокноті: ідеї

Здавалося б, навіщо потрібен блокнот, якщо є ноутбуки, планшети та смартфони? Але жоден з них не здатен замінити те почуття, що виникає при складанні записів в блокноті. Чисті сторінки — це маса перспектив. Так і хочеться взяти ручку і красиво оформити сторінку за сторінкою. Єдине питання, яке залишається вирішити, — чим його заповнити? Існує безліч ідей, частину з яких ми і розглянемо.

Які відмінності блокнота від щоденника або записника?

Досить часто люди плутають блокнот з іншими предметами канцелярії. Це в свою чергу впливає на спосіб та якість ведення. Блокнот, на відміну від записної книжки, як правило скріплюється зверху, а не збоку. Його листи можна відривати, вони зібрані на спіраль. Щоденник відрізняється наявністю спеціальної розмітки: на сторінках може бути календар, або вони нумеруються відповідно датами. Блокнот більш універсальний і підходить для різних стилів ведення.

Топ-5 ідей для ведення

За допомогою блокнота зручно вивчати нову мову. Досить записувати щодня декілька нових слів. Для зручності їх можна розбити на категорії або складати кожен день прості фрази. Такий спосіб допоможе запам’ятовувати по кілька слів в день і при необхідності повертатися до них для повторення. Особливо корисно для мотивації, коли блокнот красиво виглядає, тоді він викликає бажання робити нові записи. Знайти такий блокнот можна, подивившись оригінальні подарунки Orner.

Відмінна ідея використовувати записник для складання дієт і занять спортом. Розпишіть детально план харчування і занять, а в кінці кожного дня робіть нотатки про результати. Так вдасться коригувати звички, виключати шкідливе і додавати корисне. Записи допоможуть аналізувати ефективність та стежити за прогресом, додатково мотивуючи стати краще.

Також можна використовувати записи для планування дня. Якщо ви помічаєте, що дні пролітають, а корисних справ вдається зробити зовсім небагато, то відмінним виходом стане впровадження тайм-менеджменту. Для цього потрібно протягом тижня або місяця щодня записувати — на що йде час. Вивчивши записи, вийде зрозуміти власні звички, а також при необхідності їх скоригувати. Зробивши з блокнота повноцінний органайзер завдань, ви сможете більш продуктивно розпорядитися вільним часом.

Не менш корисне застосування блокнота — ведення фінансової звітності. Дізнайтеся, на що йдуть гроші роблячи щоденні записи. Ймовірно, що ви виявите витрати, які можна виключити без будь-якої шкоди, а зекономлені кошти витратити на дійсно корисні придбання.

Часто буває, що в голову приходять чудові думки і якщо їх записати, то втрачені можливості не дають спокою. Використовуйте блокнот, щоб записувати думки. Це може допомогти в роботі і творчості, адже не завжди хороші ідеї відвідують в придатне для їх моментального втілення час.

Підводячи підсумок перерахуємо основні ідеї, а саме:

  • вивчення мови;
  • корекція фігури;
  • планування і тайм-менеджмент;
  • фінансова звітність;
  • запис думок.

Звичайно, це не всі ідеї, ви зможете знайти ще багато власних варіантів застосування блокнота.

0
репостів
0
репостів