Чому варто ходити до басейну?

Багато людей полюбляють плавати, бо це приносить задоволення. Але плавання також дуже позитивно впливає на здоров'я та фігуру. Якщо забронювати котеджі в Карпатах з басейном, то ви зможете провести час приємно та з користю. Рухи у воді покращать кровообіг, зменшать набряки, зміцнять м'язи та змінять фігуру. Відпочинок в Карпатах з басейном подарує вам багато позитивних вражень і допоможе покращити здоров’я.

Окрім купання, можна займатися аквааеробікою. Тож варто відвідувати басейн, навіть якщо ви не дуже добре плаваєте. Вправи з аквааеробіки не будуть втомлювати так само, як ті, які виконуються під час традиційної гімнастики. Дізнайтеся, чому варто регулярно відвідувати басейн і які переваги для здоров'я від плавання.

Що слід знати про плавання?

Плавання належить до тієї ж групи фізичної активності, що й біг або їзда на велосипеді. Це аеробне тренування: під час нього м'язи отримують велику дозу кисню, необхідну для спалювання енергетичних запасів. Тому цей вид спорту є найбільш ефективним у боротьбі з надмірною вагою. Плавання також має інші переваги – воно знімає зайве навантаження з хребта, залучає всі групи м'язів і формує фігуру.

Людина народжується з плавальним рефлексом. Та якщо його не підкріплювати в ранньому дитинстві, він зникає. Тому ми повинні навчитися рухатися у воді знову, що для деяких буває непросто. Навички плавання дуже корисні. Це досконала форма діяльності, яка підходить для людей різного віку. Вона не обтяжує опорно-руховий апарат, а навантаження рівномірно розподіляється по всьому тілу.

Як плавання у басейні впливає на здоров’я та фігуру?

Воно має значний вплив на організм. Як і будь-які аеробні зусилля, плавання допомагає знизити рівень холестерину, зміцнює серцево-судинну систему та покращує кровообіг. Регулярні заняття здатні допомогти в лікуванні таких захворювань як діабет, гіпертонія чи атеросклероз. Плавання не перевантажує суглоби, як біг, тому його рекомендують для людей, що страждають на ожиріння.

Не кожен рух у воді ефективний у боротьбі з надмірною вагою. Якщо ми погано засвоїмо техніку плавання, то швидко втомимось – і наслідків не буде. Необхідно знати, що організм починає черпати енергію із запасів жирової тканини приблизно через 20 хвилин інтенсивних вправ. Для цього потрібно правильно рухатися у воді. Отже, краще взяти кілька уроків у інструктора, який скоригує ваш стиль плавання.

Кому рекомендується виконувати вправи у басейні?

Плавання – не єдина форма фізичної активності у воді, яка допоможе вам схуднути. Подібні енерговитрати відбуваються під час аквааеробіки, аквафітнесу та коригувального плавання.

Аквафітнес рекомендується ледь не усім:

  • молодим і літнім людям;

  • тим, хто страждає ожирінням, і струнким;

  • здоровим і тим, хто має проблеми зі здоров'ям;

  • вагітним жінкам.

Це ідеальне заняття для тих, хто хоче поліпшити стан хребта і суглобів або просто весело провести час. Фахівці зі зниження ваги радять займатися аквафітнесом приблизно по 40 хвилин 3-4 рази на тиждень. Це також стосується і плавання.

Вчитися плавати ніколи не пізно

Навички плавання часто полегшують практику всіх водних видів спорту – від водних лиж і віндсерфінгу до вітрильного спорту, каное. Хоча навчитися плавати можна будь-коли (навіть у дорослому віці), краще починати в дитинстві.

Рефлекс плода зазвичай зберігається від ембріонального періоду, коли голова малюка занурюється у воду. Саме тому діти пірнають дуже добре. Щоб закріпити звичку, варто ще змалечку навчитися плавати в одному з чотирьох стилів.

Плавання відіграє профілактичну та реабілітаційну роль. Все тому, що під час руху у воді ми залучаємо практично всі м'язи. Навіть якщо ви не вмієте плавати, то можете просто тренуватись у воді. Займаючись аквааеробікою, ви поліпшите свою фігуру й зробите здоров’я більш міцним.

0
репостів
0
репостів