Як роблять ключі. Зрозуміла інструкція нескладного процесу

Виробництво ключів на фабриці процес не хитрий. Для цього використовується спеціальне обладнання, яке штампує заготовки, які підганяються під секретну частину запірного механізму в автоматичному, виробничому режимі.

Однак досить часто виникає необхідність виготовити дублікат ключа в побутових умовах, використовуючи для цього зліпок. На днях, потреба виготовити дублікат ключів в Одесі виникла і у нас, тому ми детально вивчили цей процес. Нижче, ми детально розповімо, як роблять ключі за зліпком.

Рецепт приготування якісного зліпка

Приступаємо до виготовлення зліпка. Існує кілька способів, але ми розповімо про той, який передбачає швидке виготовлення заготовки ключа. Для цього знадобиться набір наступних інструментів і матеріалів:

  • будь-який мастильний матеріал;
  • тонкий металевий лист близько 10 см., ширина якого відповідає ключу;
  • звичайний дитячий пластилін.

Як бачимо, ніяких складних предметів не знадобитися. Металеві пластини можна придбати в будівельних магазинах. У крайньому випадку, обійтися металевою лінійкою, якщо не шкода використовувати її для таких цілей.

Для того щоб отримати зліпок, на металеву пластину нанесіть тонкий шар пластиліну товщиною не більше півтора міліметрів. Пластилін змащується маслом, щоб запобігти його прилипання до ключу. Притисніть ключ з пластиліну, щоб він залишив чіткий, рівний відбиток. За отриманими зліпкам з металевої пластини вирізається заговка, по якій випилюється ключ.

Ще один спосіб отримати заготовку ключа - акуратно і ретельно виміряти точної лінійкою всі розміри виготовленого зліпка, нанести дані на аркуш паперу і зробити креслення. Ні про які приблизності і мови не може бути - креслення повинне бути максимально точним, правильним.

Приступаємо до виготовлення

Отже, креслення або заготовка на металевій пластині у нас вже є, а тому тепер можна приступити до опису процесу, як роблять ключі.

Для цього потрібно придбати дві заготовки ключа, який копіюється. Зробити це можна в будь-якому магазині, що спеціалізується на продажі замкової фурнітури. Досить просто знати модель і тип дверного замка. Підібрати заготовку можна візуально, по пам'яті. Або взяти оригінал ключа з собою, що дозволить вибрати заготовку максимально точно відповідну оригіналу.

Тепер справа за малою, але копіткою працею. Працюючи напилком або надфілем потрібно випиляти всі щербини ключа. Не потрібно поспішати, дотримуйтесь ретельності, уникайте гострих країв. Щербини повинні точно відповідати вашим кресленням або заготівлі на металевій пластині. Зважайте на те, що дублікат проникає в замкову щілину завжди дещо складніше, ніж оригінал ключа, а тому так важливо зробити всі кути і краю округленими. Але не захоплюйтеся в процесі роботи, інакше варто видалити хоча б зайві півміліметра і заготовка буде зіпсована. Звичайно, у вас є друга заготовка, завбачливо куплена в магазині, але витрачений час буде втрачено безповоротно.

Тепер ви знаєте, як роблять ключі. Для цього зовсім не обов'язково йти в майстерню. При наявності вільного часу і певної спритності і посидючості зробити ключ можна самостійно.

0
репостів
0
репостів