Види меблів для вітальні

Вітальня, як і кухня, вважається «обличчям дому». Кожна господиня мріє створити у себе в квартирі затишне гніздечко. Тому для створення стильною і красивою вітальні вам необхідно не тільки визначитися зі стильовим напрямком кімнати, але і з наповненням меблями https://brwmania.com.ua/mebel-black-red-white/.

Безумовно, також варто продумати колірну гамму. Якщо у вашому домі завжди багато гостей, ідеально підійдуть теплі тони. А якщо вам до душі спокій і розслаблення, зверніть увагу на пастельні тони. До речі, саме за допомогою кольору, ви можете розділити вашу вітальню відразу на кілька зон. Наприклад, їдальню ви можете виконати в яскравих тонах, а місце біля телевізора - в спокійних тонах.

Вітальня - це одна з головних кімнат будинку. Тут можна збиратися всією сім'єю, зустрічатися з гостями і просто відпочивати після важкого робочого дня. Як правило, будь-яка вітальня включає в себе два види меблів: м'які та корпусні. Про них ми сьогодні і поговоримо.

М'які меблі

Найчастіше вітальню ділять на різні зони. Одна з них - це зона відпочинку, яка обов'язково повинна бути максимально комфортною і затишною. Для її облаштування ідеально підійдуть різні крісла та дивани. При виборі м'яких меблів ретельно продумайте скільки «посадочних місць» вам буде потрібно для розміщення членів сім'ї, а також можливих гостей.

Для маленької вітальні ідеально підійде двомісний диван. Велика кімната надає велику можливість для розміщення чотиримісного дивана, а також крісел.

Якщо у вас невелика вітальня, зверніть увагу на модульний диван, який при бажанні можна перетворити в крісло, а також в тумби. Також ви можете встановити два невеликих дивана, але розташувати їх не зовсім стандартно - навпроти один одного або під кутом в 90 градусів.

Ви плануєте розташувати диван в центрі кімнати? Тоді зверніть увагу на задню частину. На ній не повинно бути швів або фанери.

Журнальний столик для вітальні

Родзинка будь-якої вітальні - це оригінальний журнальний столик. Це зручний і функціональний предмет меблів. Бувають столики на коліщатках або без - вибір залежить виключно від вашого бажання. Середня висота стандартного столика становить приблизно 50 см. Журнальні столики виготовляються з найрізноманітніших матеріалів: скла, дерева, МДФ і т. Д. Ви цілком можете виготовити дерев'яний стіл своїми руками.

Стелажі і шафи

У кожній вітальні завжди є корпусні меблі. Це можуть бути і стелажі, які складаються з декількох секцій, і стінки, а також всілякі серванти, в яких можна зберігати сувеніри, посуд і різні приналежності. Багато господарів люблять розміщувати у вітальні книжкові шафи і настінні полки.

Якщо ви хочете, щоб ваша вітальня мала більш солідний вигляд, вибирайте в якості модульних меблів стінку. А ось для візуального збільшення розмірів вітальні ідеально підійдуть навісні полки і напівпрозорі фасади.

Для маленької квартири підійдуть стелажі, в яких ви зможете зберігати всі необхідні речі. До речі, саме такий вид меблів ідеально підійде для вітальні, якщо ви збираєтеся обладнати в ній зону бібліотеки.

Додаткова меблі в вітальню

Якщо ви є щасливим володарем просторої вітальні, то ви зможете доповнити обстановку вашої кімнати різними предметами меблів. Наприклад, якщо ви плануєте створити вітальню-їдальню, то вам варто придбати обідній стіл. Зверніть увагу на моделі, які мають закруглені кути. Такий стіл ідеально підійде для тих, у кого в родині є маленькі діти. При виборі обіднього столу для їдальні-вітальні не забувайте про те, що круглі моделі набагато ширшими квадратних. Якщо ви плануєте багатофункціональну вітальню, зверніть увагу на стіл-трансформер.

Жодна вітальня не обійдеться без крісел і стільців. Вони обов'язково повинні бути зручними. Зверніть увагу на висоту сидіння стільців. Вони ні в якому разі не повинні бути занадто низькими, адже це дуже шкідливо для здоров'я. Крісло має бути м'яким і не надто глибоким.

Якщо дозволяє місце, ви можете розмістити у вітальні комод. Такий вид меблів неймовірно місткий, до того ж зверху на ньому можна розмістити і декоративні аксесуари, і різну відео- і аудіоапаратуру.

0
репостів
0
репостів