Як посуд у східному стилі робить кожну страву особливою

В останні десятиліття азійська кухня набула неабиякої популярності завдяки оригінальним стравам, традиційній подачі та естетичному вигляду. Тут особливу роль відіграє посуд у східному стилі https://kitabooki.com/ua/posud-u-skhidnomu-styli, який дедалі частіше використовують не тільки у ресторанному бізнесі, а й в побуті українці. Подачу суши, локшини, супів чи салатів, а також організацію чайних церемоній важко сьогодні уявити без посуду східної кухні.

Чому східна кухня набуває популярності в Україні?

Східна культура кардинально відрізняється від української та європейської, особливо кухня, яка поєднує у собі легкість, насичений смак та естетичний вигляд. Навіть прості страви мають "багатошаровість" завдяки гармонії смаків - кислого, гіркого, гострого, солодкого, солоного. При цьому азійська гастрономія корисна: не перевантажує організм, більшість страв готуються на пару зі свіжих овочів, тут мінімум жирів, багато рису, риби та легких бульйонів.

Філософія повільного смакування, повага до продуктів, деталей та користь для тіла все більше приваблюють українців, тому не дивно, що азійських ресторанів більшає, а люди в оселях прагнуть мати автентичний посуд для облаштування куточка східної культури, надання стравам довершеного вигляду. Він часто відрізняється яскравим розписом, асиметрією, мінімалізмом, природними кольорами та натуральними матеріалами.

Сервірування у східному стилі: що варто придбати

6880139514 nabir dlya sake 500x400Найбільш цікавою у східній культурі є чайна церемонія, тож у магазині східного посуду Kitabooki можна вибрати найрізноманітніші гайвані - традиційні китайські чайники для заварювання чаю і включає чашу, кришку та блюдце. Це можуть бути керамічні, глиняні гайвані необхідні для ритуальної церемонії.

Аби пити чай знадобляться піали, чашки для чаю. Вони є різних об'ємів, наприклад, 120 чи 150 мл, які чудово підходять для традиційного східного чаювання. Якщо ж немає змоги вибирати окремий посуд - цілісні чайні набори завжди актуальні.

Для сервірування їжі найчастіше використовують:

  • піали, керамічні миски для рису, наприклад, можна вибрати набори з двох керамічних предметів "Щастя" у Кітабукі. Глибокі піали використовують для рамена і фо;
  • керамічні прямокутні миски з невеликими бортиками використовують для суши, ролів;
  • палички для їжі, які є ключовим елементом східної кухні. Це в основному дерев'яні багаторазові вироби з лаконічним дизайном;
  • мініатюрні піали потрібні для соусів та приправ, які обов'язково присутні на столі до страв.

4203452479 pidstavka dlya palichok 500x400Крім того, використовують спеціальні аксесуари для сервірування - підставки з кераміки, ситечка для чаю, підставки для паличок тощо. Посуд виробники виготовляють з глазурованої кераміки, глини та фарфору. Він безпечний при контакті з їжею, в тому числі гарячою, немає шкідливих домішок, при цьому зберігається його автентика.

Нерідко посуд підбирають, аби створити особливу атмосферу для інтер'єру: декорування, оформлення закладів харчування, кухні, організації тематичних фотозйомок, а стильна кераміка - бажаний дизайнерський елемент для надання оселі характеру.

Тож, посуд східної кухні це не тільки про красу та практичність, це ще й обов'язковий елемент для правильної подачі страв. Він може розказати про особливості культури азійських країн, зробити їх смачнішими. Це завжди посуд з натуральних екологічних матеріалів, який відрізняється естетичним виглядом. Не дивно, що його універсальність та краса використовують не тільки на професійній кухні, а й в побуті.

0
репостів
0
репостів