Бочку давно використовують для витримки алкогольних напоїв. Пиво, яке зберігалося в такий спосіб, вважається елітним продуктом. Замовити його до свого столу зручно тут: https://rovero.ua/beer-from-barrel.html.
Ресторан «Роверо» у Львові пропонує великий вибір страв та напоїв до святкового столу чи веселої вечірки з друзями. Тут можна замовити суші, піцу, салати, вибрати алкогольне чи безалкогольне пиво. Доставка здійснюється оперативно власною курʼєрською службою.

Особливості бочкового пива
Бочка являє собою ємність з опуклими боковинами циліндричної форми та двома плоскими поверхнями. Її найчастіше виготовляють із деревини дуба, можуть використовувати також яблуню, каштан тощо. Під час зберігання в бочці напій трансформується, набуває особливого, шляхетного смаку.
Бочкове пиво називають «живим», адже в такому форматі воно не проходить пастеризацію. Внаслідок цього більшість активних корисних бактерій у ньому не знищуються. Завдяки цьому напій набуває особливого смаку та аромату. У пляшках він може видаватися грубішим, тому не завжди подобається справжнім поціновувачам.
Інші переваги:
- Найкраще смакує холодним. «Живе» пиво наливають охолодженим, тому воно дуже популярне влітку.
- Вища якість. Для багатьох поціновувачів бочковий продукт є символом натуральності.
- Повне розкриття смаку внаслідок відсутності хімічних домішок та консервантів.
«Живе» пиво зберігається недовго, його смак і якість залишаються незмінними протягом 30 діб у закритому вигляді. Після відкриття під тиском повітря напій зберігає свої якості не довше ніж 12 годин. Справжній бочковий продукт не містить консервантів та хімічних добавок. Його смак повноцінно розкривається при розливанні.
Класичні поєднання
До пива часто замовляють різноманітні закуски. Важливо, щоб ці продукти не перебивали натуральний смак «живого» напою, а тільки давали йому можливість повноцінно розкритися. Коли ви замовляєте бочкове пиво з доставкою у Львові в ресторані «Роверо», додатково можете підібрати різноманітні страви з кухні.
Є декілька класичних комбінацій, які найчастіше вибирають для цього напою. Розглянемо, які закуски стануть найкращим варіантом та подарують вам справжнє смакове задоволення.
|
Мʼясні |
Це смажені ковбаски, запечені крильця, свинячі реберця, сосиски. Популярні «мʼясні тарілки» — нарізки, що складаються з шинки, салямі, бастурми, копченого мʼяса |
|
Морепродукти |
Варені або смажені креветки, сушені кальмари. Їх можна вживати як у чистому вигляді, так і в стравах (наприклад, в суші) |
|
Сир |
До пива подають як тарілки, на яких поєднується декілька сортів сиру, так і різноманітні палички або «косичку» |
|
Овочі |
Свіжі, з легкою заправкою, оливки |
Ще одне популярне класичне поєднання — зі снеками, які часто купують до пива. Це різноманітні чипси, горішки (арахіс, фісташки), насіння. Хрумкі снеки часто роблять солоними чи з різноманітними добавками (бекон, сир, васабі тощо). Часто також вибирають сухарики з часниковою заправкою або тости з сиром.
Кухня до світлого бочкового пива
Світле пиво зазвичай легке, воно має мʼякий, не дуже насичений смак. Хорошим доповненням до нього стануть мʼясні страви, особливо з додаванням різноманітних прянощів і спецій. Якщо вам подобається напій із легким пшеничним смаком, вибирайте до нього легкий овочевий або фруктовий салат.
Світлі сорти також чудово поєднуються з морепродуктами — як окремо, так і в складі різноманітних страв (наприклад, суші). Особливо гарно смакують креветки, раки, червона риба, тунець. Серед легких закусок також можна підібрати овочеві страви, зокрема картоплю фрі або сирну нарізку.

Кухня до темного бочкового пива
Такий напій міцніший, зазвичай відрізняється насиченим карамельним або винним присмаком. Тому його найкраще доповнити смаженою або копченою, ситною їжею. Гарним вибором стануть мʼясні страви (наприклад, стейк, рулька чи грудинка, смажені ковбаски, мʼясні кульки).
До темного пива також подають сири з витримкою, такі як гауда або чедер. Гарним варіантом закуски стануть смажені чи карамелізовані горішки, сухарики, грінки з часниковим соусом. Часто подають також смажені креветки чи інші морепродукти окремо або в складі страв.
Працівники ресторану Rovero стверджують, що темне пиво також буде чудово смакувати з будь-якими пікантними чи копченими інгредієнтами. На цьому сайті ви можете замовити онлайн із доставкою не тільки напої, але й закуски до них (наприклад, суміш горішків або фісташки). Їжа до темного пива має бути ситною, щоб ви не захмеліли дуже швидко.
Крафтові поєднання
Щоб досягнути максимальної гармонії при комбінації смаків, радять вибирати страви зі схожими інгредієнтами. Процес поєднання їжі та пива називають фудпейрінгом — це своєрідний вид кулінарного мистецтва. Важливо, щоб нотки були схожі між собою. Наприклад, смажене мʼясо чудово пасує до карамельного темного пива.
До напою з кавовими нотками можна підібрати солодкий десерт. Таке поєднання може видатися незвичним, проте насправді прихильники цікавих комбінацій часто практикують його. Пшеничне легке світло пиво найкраще смакує до риби й морепродуктів, а до IPA можна підібрати кислу страву.
Алкогольний напій, який зберігають у бочці, має яскравіший та насиченіший смак, який не перекривають сторонні добавки. Саме тому багато поціновувачів вибирають саме «живе» пиво. Воно особливо гарно смакує в літню спеку, адже подається холодним. Проте важливо памʼятати про обмежений термін зберігання.