Крафтове сироваріння в Україні - перспективна ніша у сирному бізнесі, яка не тільки здатна приносити прибуток, а й наповнити ринок унікальною продукцією. Завдяки спеціальному обладнанню від Бондарєв виробник може самостійно контролювати те, яке молоко, закваски потрапляють до сироварні та який сир буде представлено у кінцевому результаті. Чому варто займатися крафтовим виробництвом сиру та які його переваги? Про це пишемо у далі нашому матеріалі.
Що таке крафтове виробництво?
Виробництво крафт відрізняється від промислового, тим що це, як правило, невелике за обсягом підприємство, яке виготовляє, пропонує авторську продукцію. У випадку сироваріння - це унікальні сири, де використовують виключно натуральні інгредієнти. Такий підхід створює душевні, якісні продукти з обмеженою пропозицією. Це справжній сир, який важко знайти на полицях пересічних магазинів. Попри ексклюзивність, тут існує жорстка конкуренція з великими підприємствами. Однак це шанс створити власний домашній продукт, екологічно чистий з мінімальною кількістю добавок.
Серед його переваг:
- повний контроль виготовлення, якості продукту;
- можливість виготовляти будь-які види сирів, скуштувати їх та реалізовувати по конкурентній вартості;
- розпочати власну справу життя;
- вигідне інвестування.
Крафтовий сир може бути м'яким, твердим, витриманим, мати свою нішу, клієнтів на ринку або виготовлятися суто для домашнього вживання.
Яке обладнання потрібне для варіння сиру?
Мінісироварні дозволяють розпочати сироваріння навіть початківцям, опановувавши сироварню та технологію виробництва. Так, завдяки обладнанню Bondareff можна організувати крафтове виготовлення сиру для домашнього та фермерського використання. Сироварні представлені у вигляді агрегатів місткістю від 20 до 120 літрів, які підійдуть для різного масштабу виробництва. Вони зручні, автоматизовані та прості в експлуатації. Серед переваг обладнання бондарефф варто виокремити:
- міцність і довговічність агрегатів, які виконані з нержавіючої сталі AISI 304 товщиною не менш як 1,5 мм. Це аустенітна нержавіюча сталь, яка допускається до використання у різних галузях промисловості, в тому числі харчовій, адже має високу стійкість до корозії, гігієнічність;
- рівномірний нагрів, молоко не пригорає завдяки сорочці навколо корпусу, а також його охолодити при пастеризації без додаткових ємностей;
- виключено ручні етапи виробництва завдяки автоматизації системи.
Їх обов'язково оцінять і новачки, і досвідчені сировари завдяки набору основних функцій сироварні, наприклад, пастеризації, ферментації згустку чи виготовленні рикотти з залишкової сироватки.
Одна установка здатна виконувати цілий ряд функцій та виготовляти різні сири: гауда, рикотта, адигейський, бринза, моцарела, сулугуні тощо.
Сироварня це не лише один агрегат, а цілий комплекс, куди входить вбудована мішалка з регулюванням швидкості та реверсом, для рівномірного нагріву та охолодження - сорочка та надійний ТЕН, а також спеціальні інструменти для обробки згустку.
Таким чином, варити сир самостійно - не проблема, якщо є обладнання від Бондарєв. Завдяки представленому асортименту сироварні, сир варити можна у різних масштабах: для домашнього вживання чи комерційних цілях. Крафтове виробництво - це повний контроль від забору молока до дозрівання продукції, де якість на першому місці. Це не тільки захопливе заняття, а й прибуткова справа, яка швидко окупить витрати.