Різновиди та особливості подачі в ресторані та як підібрати найкращу модель

У сфері громадського харчування не буває дрібниць. Такий простий, на перший погляд, атрибут, як піднос, відіграє важливу роль у процесі обслуговування гостей. Цей предмет необхідний для зручної подачі страв та напоїв. Особливо це актуально, коли мова йде про посуд для ресторану — піднос забезпечує комфорт і підвищує рівень сервісу. Коли офіціанти працюють з ним, процес відбувається швидше. Менше зайвого ходіння, більше зосередженості, краща організація під час подій особливо у форматі кейтерингу. Сьогодні на ринку десятки моделей, тому важливо підібрати ту, що реально відповідає вашим умовам: розмір, форма, матеріал, покриття — усе має значення. Як не прогадати з вибором — розповідаємо нижче.

Призначення підносів для офіціантів

Піднос для кафе, ресторану чи будь-якого іншого закладу громадського харчування — це обов’язковий елемент для якісної та швидкої роботи офіціанта. Основні функції підносу це: перенесення посуду, напоїв, страв, столових приладів, подача декількох замовлень за один підхід, обережне та охайне обслуговування гостей, а також зниження ризику випадкового пролиття рідини та падінь посуду.

Підноси прискорюють процес обслуговування, допомагаючи офіціантам працювати злагоджено й ефективно. Це позитивно впливає на враження відвідувачів від сервісу закладу.

Асортимент та різновид підносів

У каталогах магазинів представлено десятки моделей підносів, серед яких ви зможете знайти саме ті, що відповідають вашим вимогам. Наприклад, виробники пропонують моделі з таких матеріалів:

  1. Алюміній. Легкі, міцні та стійкі до корозії — ідеальний варіант для швидкого обслуговування. 
  2. ДСП. Добре підходять для ресторанів і кафе в стилі ретро, а також для фуршетів. 
  3. Металеві. Надійні та витривалі, здатні витримувати великі навантаження.
  4. Нержавіюча сталь. Гігієнічні, зносостійкі, легко миються — відмінний вибір для закладів із високою прохідністю, наприклад, їдалень.
  5. Пластик. Бюджетні та універсальні моделі. Часто використовуються у закладах з фастфудом. 

Також на ринку можна знайти підноси різних форм. Круглі — універсальні та класичні, адже підходять для подачі як страв, так і напоїв. Овальні зручні для сервірування комплексних замовлень на кількох гостей. Прямокутні ідеальні для подачі сніданків, обслуговування в готелях або сервірування столів. Загалом можна знайти моделі всіх форм і розмірів — від компактних до великих.

Замовити підноси для офіціантів можна в інтернет-магазині RestoPlus. Це надійний постачальник професійного посуду та інвентарю для ресторанів та кав’ярень. В асортименті великий вибір розносів від перевірених брендів: Violet House, Irak Plastik, Krauff. Магазин пропонує надійну якість та приємні ціни. Ви зможете придбати барні аксесуари та інші елементи посуду чи інвентарю з доставкою по всій Україні. А за необхідності консультанти RestoPlus допоможуть з вибором.

Як підібрати піднос для офіціанта

Під час вибору підносу перш за все варто звертати увагу на формат закладу. Для ресторану авторської кухні краще підійдуть витончені металеві підноси, для закладу з фастфудом чи їдальні — пластикові. Важливі, звісно ж, місткість та вага. Ці параметри мають значення та впливають на зручність та продуктивність роботи офіціанта. Залежно від того, які страви переважно подаватимуться потрібно обирати піднос за відповідною формою та розміром, а також покриттям. Корисною буде наявність протиковзного шару, що підвищує безпеку використання.

Для банкетного обслуговування та виконання різних завдань у сфері громадського харчування доцільно мати підноси різної форми, об’єму, які виготовлені з різних матеріалів.

Джерело: restoplus.com.ua

0
репостів
0
репостів