До традиційних методів приготування м'яса завжди відносили коптіння, адже здавна це був один із надійних способів приготування, тривалого зберігання продуктів. Сьогодні придбання коптильні на сторінці не втрачає актуальності, аби створювати кулінарні шедеври у себе вдома. Сучасні апарати не тільки мають компактні розміри, а й прості, зручні у використанні. Усе це дозволяє отримати натуральну їжу без консервантів, ароматизаторів та інших домішок. Варто лише розібратися, яку саме коптильню варто вибрати та чим вони відрізняються між собою.
Якими можуть бути домашні коптильні?
Домашні коптильні можуть використовуватися як професіоналами, так і початківцями. Все залежить від того, які функції має виконувати апарат. Так, у побуті найчастіше застосовують для копчення продуктів такі типи, як:
- для гарячого копчення - швидко готують м'ясо, сир, рибу завдяки високій робочій температурі в межах 90-120°C. Цього достатньо, щоб отримати готову продукцію вже за декілька годин. Найкраще такий варіант підійде для початківців, які полюбляють коптити м'ясні вироби;
- для холодного копчення, де температура сягає не вище 30°C. Процес тривалий, проте забезпечує відмінний яскравий смак, ідеально для бекону, сиру чи ковбасок;
- комбіновані - для холодного та гарячого копчення, аби розширити асортимент приготованих страв.
Так, моделі для домашнього приготування Drevos має цілу лінійку коптилень для початківців зі стабільним процесом копчення, рівномірним димогенератором та інтуїтивним управлінням із завантаженням апаратів від 5 кг до 20 кг за один раз. Аби продукти зберігали первинний смак та мали високу якість, для виготовлення апаратів використовують дерево липи та нержавіючу сталь високої якості.
Параметри вибору коптильні
Перше, на що варто звернути увагу при купівлі апарату для копчення - матеріали, з якого вона виготовлена. Це має бути нержавіюча сталь, стійка до корозії, безпечна для людини та для збереження природного смаку продуктів. До того ж вона стійка до корозії, а значить прослужить довше.
Має також значення деревина, наприклад, липа має низьку теплопровідність, її часто використовують, як утеплювач. Вона також має низьку щільність, тож при правильному просушуванні деревини, липа чудово себе поводить і при високій вологості, і при високих температурах, виділяючи при цьому приємний запах.
Щодо об'єму коптильні, то тут варто відштовхуватися від об'ємів приготування за один раз та можливостей розмістити апарат на кухні, дачі чи можливо на вулиці. Українські виробники пропонують як зовсім компактні прості моделі, так і великі коптильні, які підходять і для домашнього користування, і для професійного.
Тип палива може бути різним - на електриці, на дровах чи вугіллі. Для любителів традиційного копчення найкраще підійдуть моделі на дровах, вони не залежать від подачі струму та можуть бути розташовані де інде. Електричні ж автономні, легко програмуються, однак потребують підключення до мережі.
Також обладнання може мати додаткові функції - автоматичне регулювання температури, вбудований термометр тощо.
Чому варто вибрати коптильню Drevos?
Відповідати вимогам сучасності та пропонувати широкий вибір для покупців, це особливість коптилень від виробника Drevos. Серед переваг їх коптилень:
- якісні матеріали - липа, нержавіюча сталь та перевірена часом електроніка для контролю приготування;
- мінімалізм у дизайні дозволяє просто готувати та легко мити коптильню. Завдяки різним розмірам, помістити пристрій можна вдома чи на вулиці;
- можливість готувати різні страви, адже регулювання температури дозволяє коптити холодним та гарячим типом;
- безпечність експлуатації та повна екологічність апарату.
Коптильні компанії можуть готувати продукцію від 5 до 20 кг, в залежності від моделей коптильні. Контролювати готовність можна за допомогою спеціального термометра для продукції та блоку керування. Це важливо, особливо, для холодного копчення.
Таким чином, коптильня - прекрасна можливість отримати натуральні делікатеси у себе вдома. Правильний вибір апарата дозволить отримувати необхідну кількість готової продукції без зайвих зусиль при будь-яких умовах. Оберіть свій варіант та насолоджуйтеся домашніми стравами кожного дня.