Доглянутий садок та подвір'я: яку техніку варто придбати для будинку

Доглянуте подвір'я та садок - візитівка кожного господаря, це справжнє мистецтво, яке потребує вмінь, досвіду та наявності спеціальної техніки. Остання, як на hecht.ua не тільки допомагає правильно підійти до облаштування саду, обслуговування подвір'я, а й дозволяє заощадити власний час та сили. Яку техніку слід придбати, аби приватна ділянка не стала тягарем, а доглядати за нею було в задоволення, розкажемо далі у статті.

Доглянутий газон - основа кожної прибудинкової території

Якщо біля будинку господарі прагнуть мати доглянутий, соковитий газон, потрібно потурбуватися не тільки про його здоров'я, а й красу. Окрім весняного, осіннього підживлення, траву потрібно постійно поливати. Для цього можна використати насоси для води, особливо у спекотні дні, коли є ризик загибелі рослин від посухи та активності сонця.

Крім того, не рідше 1-2 разів на сезон використовувати аератор для того, аби забрати суху траву з поверхні землі, підвищити здатність землі вбирати вологу, а також потрапляння кисню вглиб.

Скарифікацію газону краще робити навесні та восени, а от стригти траву потрібно регулярно. В залежності від сорту, швидкості росту та площі посіву, використовувати газонокосарку потрібно 2-4 рази на місяць. Окремо для догляду за доріжками, клумбами та зручності стрижки навколо дерев потрібно додатково придбати тример. До речі, мийка високого тиску у парі з тримером дозволять утримувати бруківку в ідеальному стані, не дозволяючи траві активно заростати по території.

І газонокосарки, і тримери можуть бути як електричними, так і бензиновими. Перші простіші у догляді та обслуговуванні, другі - потребують заміни моторної оливи, заправки паливом, але мобільні і здатні працювати будь-де та будь-коли, незалежно від наявності електропостачання.

Якщо дозволяє бюджет, окремо можна придбати садовий повітродув, пилосос. Вони будуть корисні на ділянках, де є багато листяних кущів та дерев, інших насаджень. Важливо кожної осені забирати опале листя, аби на газоні воно не залишалося. Це може спричинити загнивання листя, хворобу газону, появу плям та його знищення.

Для простого догляду за рослинами

Якщо біля будинку є насадження, то треба бути готовим вкладати зусилля та кошти, аби підтримувати їх у належному стані. Для догляду за кущами знадобиться кущоріз, він значно полегшить процес обрізання та зекономить час. Для безпечної обрізки дерев у нагоді буде висоторіз, формування крони.

Усі гілки потрібно утилізувати, тож подрібнювач садовий - ідеальний варіант. З його допомогою можна не тільки позбутися гілок, а й отримати прекрасне мульчування для саду, або компост.

Також обов'язково потрібно придбати обприскувач садовий. Найкращим варіантом буде акумуляторна модель, яка не потребує фізичних зусиль, а заряду вистачає від 2 годин, в залежності від технічних характеристик пристрою.

Меблі та альтанка будуть чистими

miyka visokogo tisku hecht 323 94211632229618Через деякий час бруківка, садові меблі, альтанки, бесідки та навіть стіни втрачають первісний вигляд. Тож, як підтримувати меблі у належному вигляді без зайвих зусиль? Саме тут на допомогу прийде мийка високого тиску, яка без зусиль відмиє забруднені стіни, видалить пил та застарілий бруд з меблів, а мох з доріжок.

Крім того, цей універсальний помічник знадобиться аби помити автомобіль, випрати килими чи почистити терасну дошку. Це найкращий варіант для швидкого, ефективного чищення всіх поверхонь на подвір'ї.

Таким чином, кропітка праця біля будинку може бути приємною, якщо мати відповідну техніку. Насоси для води, аератор-скарифікатор, газонокосарки, тримери чи мийки високого тиску тощо - надійні помічники, які не тільки допоможуть підтримувати красу саду та подвір'я, а й зберегти час на відпочинок, ігор з дітьми чи домашніми улюбленцями. Найкраще використовувати їх за призначенням та регулярно, тоді результат завжди буде відмінним.

0
репостів
0
репостів