Яким має бути клей для плитки у ванній кімнаті

В облицюванні будь-якої кімнати плиткою, окрім її якості, варто враховувати й матеріал для її надійного закріплення та фіксації. Найкращий клей https://sikabud.com/klej-dlya-plitki/ буде гарантувати довговічність навіть при умові використання у вологому середовищі, зокрема, у ванній кімнаті, де постійно є волога. Такий клей має бути не тільки вологостійким, а й витримувати високі температури. Які фактори варто враховувати при виборі клею для санвузла, спробуємо розібратися далі.

Зверніть увагу на тип плитки та основу

Придбати клей для плитки, лише цього замало. Поцікавтеся, яку саме плитку ви будете вкладати у ванній кімнаті чи лазні. Це буде керамограніт, штучний камінь, керамічна плитка чи клінкер? На яку поверхню буде наноситися клей? Відповіді на ці питання дадуть можливість успішно покласти плитку та забезпечити довготривалу експлуатацію.

Так, для різних типів укладального матеріалу потрібен різний клей, адже несумісність може призвести до поганого зчеплення, утворення тріщин. Крім того, також треба розуміти на який тип мінеральної основи він буде наноситися, наприклад, це гіпсокартон, стара плитка, бетон чи полірований бетон.

Підбирайте клей стійкий до вологи

Важливо звернути увагу на маркування клею, він має підходити для застосування у кімнатах з підвищеною вологістю, адже пар і волога можуть просочуватися, впливаючи на властивості матеріалу. Клей стійкий до зовнішніх факторів не погіршує і не втрачає своїх властивостей і підходить як для лазні, так і звичайного санвузла.

Про різні типи клею

Для великої плитки найбільш вдалим варіантом для такого типу плитки буде використання полімер-модифікованого плиткового клею, а також підвищеної міцності від sikabud.com https://www.facebook.com/sikabud, який ідеально підходить для кераміки. Однак, якщо вона схильна до деформації, то краще звернути увагу на високоеластичний клей, який здатний їх компенсувати та може бути використаний як для підлоги, так і стін з шаром до 1 см.

Що стосується полімер-модифікованого плиткового клею, то він чудовий також для природного каменю, скляної, перлітової плитки та підходить як для внутрішнього, так і зовнішнього використання у сухих, вологих місцях.

Для укладання порцеляни, мозаїки мармуру, інших каменів, а також теракоти та керамограніту підійде клей підвищеної еластичності, стійкості до вологи. Він також може використовуватися для зовнішніх, внутрішніх робіт та ідеальний для використання електричних та водяних систем підгріву підлоги.

А от для тонкошарового приклеювання керамограніту, штучного, литого, натурального каменів у ванній кімнаті найкраще - епоксидний клей, який легко наноситься, має чудову стійкість до вологи, зсувів, стискань та підходить для використання практично усіх основ.

Таким чином, вибираючи клей для плитки у ванній кімнаті варто врахувати не тільки властивості клею, а й основи та типу плитки для його нанесення. Якісний матеріал, правильна технологія нанесення та врахування усіх факторів забезпечать довготривале користування, надійність кріплення та відсутність деформації, як всередині приміщення, так і ззовні.

0
репостів
0
репостів