Сурогатне материнство: хто ним користується і, де ним користуються

Репродуктивні технології суттєво вплинули на традиційні уявлення суспільства про сім'ю та батьківство. Тепер фраза «стану сурогатною мамою» не викликає обурення серед мас, хоча й далі точаться дискусію щодо етичних, юридичних та психологічних аспектів цієї практики. Реакція ж на перші випадки сурогатного материнства була вкрай неоднозначною. Деякі люди сприймали його як чудо, що дозволило сім’ям відчути радість батьківства, про яке вони бояться навіть мріяти.

Сурмами дійсно варті поваги. Іноді вони навіть викликають співчуття, адже несуть на собі все фізичне та емоційне навантаження, як було би, якби виношували власну дитину. Ця роль не проста. А жінка, яка її виконує, безсумнівно, самовіддана та мужня.

Дехто може реагувати на сурогатне материнство, як явище, дуже негативно. Причини різні. Як правило, люди вважають, що воно порушує природний порядок і може створювати складні сімейні та юридичні ситуації. Інші стверджують, що сурогатне материнство, яке передбачає використання жінок як засіб для досягнення бажань інших, можна вважати їхньою експлуатацією. Насправді ж воно здійснюється виключно за згодою сторін, і є справою благородною та дуже відповідальною.

В яких країнах найчастіше користуються послугами сурогатного материнства

Мова про держави, де існують високі стандарти медичної допомоги, якісний сервіс, а також розвинене законодавство, що регулює сурогатне материнство:

  • США

Багато клінік сурогатного материнства розташовані в Сполучених Штатах. США відомі своїми високотехнологічними медичними закладами та розвиненою сферою послуг, а також відносно лояльними законами, які регулюють сурогатне материнство.

  • Україна

Популярна країна для сурогатного материнства. Має прогресивну медичну систему, досвідчених лікарів та відносно доступні ціни.

  • Індія

В цій країні є велика кількість медичних закладів та доступних програм.

  • Країни Європейського Союзу

Деякі країни ЄС, такі як Греція, Грузія, Іспанія та Португалія також пропонують послуги сурогатного материнства з високими стандартами медичної допомоги та великою кількістю додаткових опцій.

  • Канада

Має високі стандарти медичної допомоги та відносно лояльні закони, що регулюють сферу сурогатного материнства.

Важливо зазначити, що правила та закони, які стосуються сурогатного материнства, можуть відрізнятися в залежності від країни. Зважаючи на це, потенційним батькам варто ретельно дослідити всі аспекти програм, перш ніж прийняти рішення остаточно.

Хто найчастіше користується послугами сурогатного материнства

Звісно, мова, в першу чергу, про пари, де жінка не може завагітніти природним способом. Проблеми можуть бути як у жінки, так і в чоловіка. Іноді вони відсутні, але майбутня мати має медичні протипоказання, які роблять вагітність небезпечною для неї чи для дитини. Сурогатне материнство дозволить їй відчути радість материнства.

Послугами сурогатної мами часто користуються жінки, які обрали кар’єру – хочуть досягти на роботі небувалих висот чи інших цілей. Разом з тим, вони мріють про дитину. І це цілком реально. В чоловіків та жінок можуть бути й інші, особисті причини, які не дозволяють їм народити дитину найбільш традиційним способом, але якщо вони бажають мати сім’ю, де лунає дитячий сміх, то це цілком реально. Реалізуйте свої мрії про батьківство разом із Surrogacy Ukraine.

0
репостів
0
репостів