Послуги бухгалтера віддалено: всі за та проти

бухгалтерський супровідБухгалтер для бізнесу обов'язковий для організації звітності, обліку, контролю за доходами та витратами. Не завжди фізична особа підприємець має змогу утримувати штатну одиницю бухгалтера, адже, по-перше, часто у цьому немає потреби, по-друге, необхідно оформлювати працівника, а це може бути недоцільним. У такому разі бухгалтерський супровід стане в нагоді як початківцю для ведення бізнесу, так і тим, кому потрібно вести бухгалтерію на постійній основі.

Що таке бухгалтерський супровід?

Отримуючи послуги з бухгалтерського супроводу, підприємець може розраховувати на підтримку фінансової діяльності підприємства чи його, як ФОП. У комплекс послуг фахівців входить облік, звітність відповідно до чинного податкового законодавства та забезпечення:

  • ведення облікових документів, а також фінансових операцій, наприклад, доходів та витрат;
  • фінансової звітності - балансу, звіту по прибутках, грошових потоках, як для внутрішнього використання, так і для податкової чи банку;
  • оптимального використання ресурсів - надання консультації для оптимізації роботи аби уникнути податкового навантаження;
  • інформування щодо змін у законодавстві, щоб уникнути можливих штрафних санкцій та забезпечити усі вимоги.

Віддалена робота бухгалтера може полегшити навантаження на ФОП та уникнути ряд неприємностей, таких як несвоєчасну сплату податків чи відсутність подачі звітності.

Переваги бухсупроводу

В залежності від потреб бізнесу, віддалені послуги бухгалтера можуть мати і позитивний, і негативний досвід. Серед переваг - мобільність та можливість бути на зв'язку зі спеціалістом будь-коли та при будь-яких обставинах, отримувати доступ до фінансової інформації.

Така організація роботи фахівця не потребує витрат на офіс та інфраструктуру, а підбирати бухгалтера можна до своїх вподобань з будь-якого іншого регіону. Доступ до експертів не обмежений, тож можна обирати з найкращих. Це дозволить керівнику більше зосередитися на веденні бізнесу, провадити електронний документообіг та забути про самостійні щоквартальні звіти у ДПС.

Крім того, не усі спеціалісти на місці можуть надавати послуги аудиту, на відміну від супроводу.

Недоліки віддаленої роботи бухгалтера

Будь-яка віддалена робота має суттєвий недолік - комунікаційні проблеми через відсутність прямого контакту керівника та найманого працівника. Особливо це гостро відчувається, якщо виникають нагальні проблеми чи складні питання.

Ризик безпеки даних, передача конфіденційної інформації це ще один недолік супроводу, однак його легко виправити, укладаючи договір про нерозголошення та взяття на себе відповідальності за період співпраці.

Також деякі незручності можуть бути пов'язані з часовими різницями та нестабільним зв'язком, інтернет-з'єднанням. Однак це скоріше виняткові незручності, які легко узгодити та виправити.

Таким чином, бухгалтерський супровід є прекрасною альтернативою традиційній бухгалтерії, а врахування всіх "за" та "проти" допоможуть обрати оптимальний варіант, враховуючи власні потреби. Усе це оптимізує не тільки витрати підприємця, а й наведе лад у документах, фінансах власної справи.

0
репостів
0
репостів