10 найкращих програм для редагування PDF файлів на комп'ютері

PDF-файли часто зустрічаються і у робочих завданнях, і в особистих питаннях. Їхня особливість полягає в тому, що для перегляду, редагування, конвертування цього формату документів вам знадобиться певне програмне забезпечення.

Повністю безкоштовні програми для PDF документів

Сьогодні ви можете завантажити програму для редагування PDF-файлів із різним функціоналом. У каталогах представлені зручні та прості програми. Деякі з них абсолютно безкоштовні, але трапляються й умовно-безкоштовні, тобто з певними обмеженнями. Розглянемо їх саме у цьому порядку.

LibreOffice

libreoffice

Великий та затребуваний пакет офісних програм. Повністю безкоштовний переглядач-конвертер, підтримує роботу з PDF-файлами на операційних системах Windows, macOS і Linux. За функціональним набором інструментів програма близька до текстового редактора Word, проте в ній є програма Draw, в якій можна малювати та редагувати PDF, а також програма Writer як конвертер.

У програми інтуїтивно зрозумілий та простий інтерфейс. Це об'ємний офісний пакет, який працює із документами багатьох популярних форматів. З ним ви зможете також отримати текстову та графічну частину даних, попрацювати з формами та шрифтами, покращити компонування.

Adobe Acrobat Reader

Це найпопулярніша програма для редагування PDF-файлів. У ній зібрали максимум простих та корисних інструментів для перегляду та перетворення документів. Створюйте документи, вбудовуйте в них мультимедійний контент, коментуйте та збирайте коментарі, конвертуйте у безліч форматів, наприклад, перекладайте літературу на папері в електронний формат.

Зверніть увагу, усі документи можуть розміщуватись у хмарних сховищах. Тобто ви можете скачати Adobe Reader безкоштовно як для ПК, так і на мобільний телефон. І будете мати доступ до документів, де б ви не знаходились.

PDF24 Creator

Повністю безкоштовна програма для редагування PDF файлів, яка виконує функції переглядача, а також менеджера та конвертера. Серед найбільш затребуваних функцій застосування: перегляд PDF, об'єднання документів у єдиний файл, розпізнавання текстової частини PDF, стиснення, конвертація в різні формати, запаролювання, розбивка документа по сторінках та їхнє вилучення.

PDF Commander

Найпростіша та повністю безкоштовна програма для PDF документів. З нею ви також зможете зберігати зображення з PDF-файлів, розміщувати коментарі, робити закладки, ставити цифрові печатки та підписи та навіть налаштовувати права доступу. Тут ви можете приховати особисту інформацію.

Infix

Повністю безкоштовна програмна програма. Доступно редагування тексту та зображень, анотації, об'єднання сторінок, фрагментації, вилучення тощо. Програма може перевантажувати системні ресурси ПК.

Foxit Reader

Популярний переглядач та PDF-редактор. Тут ви знайдете багато базових інструментів корекції файлів та режимів. З ним легко шукати необхідну інформацію в документі, писати інструкції, змінювати розмір сторінок. Ви можете захистити PDF-файли від копіювання.

Зверніть увагу, в разі якщо скачати безкоштовну версію Foxit Reader, то программа буде мати деякі обмеження функціоналу, і якщо для роботи вам потрібна конвертація PDF-документів у XLSX/DOCX/JPEG, всі маніпуляції з форматами JPG, Excel, Word можливі лише у платній версії.

Умовно-безкоштовні PDF редактори

Є PDF-редактори, які мають деякі обмеження у функціоналі безкоштовної версії або вам пропонується повний набір інструментів безкоштовно лише на невеликий стартовий період.

PDF-XChange Editor

1680866018 pdf xchange editor

За своїми технічними можливостями цей PDF-файл схожий на Adobe Acrobat. Він добре поєднується з інструментами Microsoft Office. Користувачі відмічають перевантажений інтерфейс без української мови. У платній версії функціонал значно ширший.

PDFsam

З цим програмним забезпеченням ви зможете абсолютно безкоштовно переглядати, редагувати та конвертувати PDF_файл у потрібний вам формат. Тут є інструменти для об'єднання PDF-файлів, фрагментації документів на частини, поворота сторінок, вилучення сторінок певних номерів.

При цьому, зверніть увагу, редагувати PDF файл ви зможете тільки у платній версії програми, а також перетворювати пдф у формати Excel, Word, PowerPoint.

Soda PDF

Ви можете завантажити PDF редактора та користуватися ним без обмежень 2 тижні. Тут ви знайдете багато інструментів. Експерти відзначають високу швидкість роботи. крім стандартного набору функцій, пропонується електронний підпис, обрізання, об'єднання та стиснення документів.

Nitro Pro

Потужний пакет інструментів для редагування PDF-файлів з розширеними можливостями. Є підтримка OCR – оптичне розпізнавання символів. Плагіни вдосконалять функціонал програми.

0
репостів
0
репостів