7 популярних типів білого сухого вина, що вам сподобаються

Незалежно від того, чи любите ви солодке вино чи келих чогось пікантного, для вас знайдеться біле сухе вино, яке також вам дуже сподобається. На ринку є багато різних сортів білого вина і серед цієї різноманітності ви можете виділити своїх фаворитів. Налийте собі келих вина і давайте разом дізнаємося про сім найпопулярніших видів білого сухого вина!

Скільки існує видів білих вин

Хоча найчастіше ви чуєте лише про декілька найпопулярніших сортів білого винограду, їх існує значно більше у всьому світі. Це можуть бути рідкісні автохтони з Італії чи Грузії, які ви можете спробувати лише там, оскільки вони не поширені в інших країнах. Тому перепробувати вина з рідкісних автохтонів справа ще та, але все ж вина із нашого списку ви зможете скуштувати вже найближчим часом, оскільки це найбільш поширені сорти білого вина. Тому познайомимося з ними ближче.

ШАРДОНЕ

Одним з найпопулярніших сортів білого вина в світі є шардоне. Chardonnay походить із регіону Бургундія у Франції, але виноград також можна вирощувати як Каліфорнії та Австралії, так і в інших частинах світу. Цей тип білого вина буде сухим на смак із фруктовими відтінками, такими як яблуко, груша та лимон, папайя та ананас. Смак шардоне може дещо відрізнятися залежно від місця вирощування та способу виготовлення.

СОВІНЬЙОН БЛАН

Інше популярне біле вино, совіньйон блан, відоме своїми хрусткими, сухими, освіжаючими смаками. Залежно від того, де і як він був виготовлений, він також може розкриватися нотами солодких квітів або землистої трави. Цей тип вина виник у виноробному регіоні Бордо у Франції.

СЕМІЛЬЙОН

Semillion — ще один білий сорт винограду, який походить із легендарного виноробного регіону Франції Бордо. Цей виноград із золотою шкіркою створює насичене вино. Його також виготовляють в Австралії, Новій Зеландії, Чилі, Південній Африці та Аргентині. Залежно від того, де був вирощений виноград, Semillion може мати фруктовий смак, як-от лимон і зелене яблуко, або насичений смак, включаючи відтінки “кремового” дубу.

ШЕНЕН БЛАН

Завдяки високому вмісту кислотності у вині, воно відоме своїм легким тілом і сильним цитрусовим смаком. Він не дуже сухий і є чудовим доповненням до будь-якої страви. Багато виноробів також пропонують вина, витримані в дубовій бочці, тому ви часто можете зустріти шенен блан, який нагадує шардоне з трохи цитрусовим відтінком.

ПІНО ГРІДЖО

Піно гріджио також відомий як піно грі. Це біле вино виготовляється з сорту винограду з того ж сімейства, що й піно блан і піно нуар. Колір цього його часто насичено-золотисто-жовтий, тому що шкірка винограду насправді рожевого кольору, на відміну від жовтого або золотистого, як у інших білих сортів винограду. Вино Pinot Grigio, яке походить з Італії, часто має легше тіло та кислинку. Pinot Gris, що родом із Франції, зазвичай більш пряний і насичений.

ГЕВЮРЦТРАМІНЕР

Можливо, ви чули чи ні чули про цей сорт вина, що названо на честь німецькомовної провінції Італії. Гевюрцтрамінер часто називають «Gewürz». Нехай насичена назва вас не лякає, адже це вино не може бути ще яскравішим. Відкрийте пляшку і приготуйтеся відчути безпомилковий аромат лічі, манго, ананасу та інших тропічних фруктів. Гевюрцтрамінер зазвичай має солодкі смаки, такі як грейпфрут, троянда та імбир.

РИСЛІНГ

Рислінг входить до трійки кращих білих винних сортів винограду в світі. Він виник у регіоні Рейн у Німеччині. Цей тип білого вина має інтенсивний аромат нектарину, хрусткого яблука, стільника, груші, а також типові бензольні відтінки. Сьогодні існує велика кількість сухих варіантів цього сорту. Рислінг майже не поєднується з іншими сортами винограду, на відміну від багатьох інших, тому в купажах ви його не зустрінете.

 

0
репостів
0
репостів