Постери vs картини: що використовувати в інтер’єрі? 

Картина чи постер, що обрати для інтер’єру? Це два різних предмета декору, хоч інколи можуть виглядати однаково. Картини створюються за допомогою акрилу чи олії, а постери мають вже надруковане зображення, та оби два направлення виконують однакову функцію – надають дизайну приміщення естетичність і завершеність. 

17262b90ad0479a8b53a0a48554c3e7b2ea436b4

На рахунок емоційної цінності, коли людина вкладає в сюжет душу, то така робота може стати більш значущою вдома, та якщо першочергово важлива лише естетична складова, то цілком може бути достатньо постеру із улюбленим сюжетом. Постери на полотні можуть мати будь-яке зображення, тому додати в інтер’єр саме тієї родзинки, якої вам не вистачає, буде дуже легко.

Постери: стильний декор для сучасних людей

Постери являють собою зображення, надруковане на щільному папері, з підрамником чи без, рама це про більшу надійність. Раніше їх дуже часто використовували підлітки прикрашаючи свою кімнату зірками чи автомобілями. Сучасний ринок пропонує вдосконалений асортимент якісних постерів, які можуть стати естетичним акцентом простору. Безспірний плюс таких робіт в тому, що надрукувати можна будь-яку картину, обрати ілюстрацію яка вам до вподоби і прикрасити нею простір.

Кому варто звернути увагу на постери?

Всім, хто бажає прикрасити приміщення відповідним до своїх потреб зображенням. 

  1. Власникам квартир. Головне, щоб принт співпадав з настроєм інтер'єру. Бажано щоб кольори гармонійно співпадали, аби композиція виглядала автентично та цілісно.
  2. Власникам офісів. Постер підкреслить настрій простору, конференц-залу, акуратно зробить акцент, особливо якщо дизайн в стилі мінімалізму. Особливо будуть виглядати чорно-білі фотопостери, або ілюстрація виконана за канонами поп-арту або модерну, яскраві, нетривіальні плакати — те що треба для суворого інтер’єру.
  3. Тим, хто любить прості і довершені рішення. Друк постерів не потребує багато часу, з ним ви отримуєте швидкий результат, картини щодо цього поступаються. До того ж асортимент постерів не обмежений нічим, лише вашою фантазією, адже надрукувати можна будь-що. 

Кому підійдуть картини

В цьому випадку тим, кому важливіші емоції, тут вони стоять навпроти холодного розрахунку. Творчі поціновувачі образотворчого мистецтва, скоріш за все, захочуть мати серед інтер'єрних рішень роботу живописців. Такі споживачі готові переплачувати за полотна, аби побачити на зображенні душу, фактурність акрилу чи олії, глибину, іншу щільність та об’єм, цікаву гру світла та тіні.

Картини – це про мистецтво, принти – про виключно декорування. Живопис – це ексклюзив, настінні зображення – мас-маркет. Кожен має право обирати те, що йому наразі актуально. Навряд чи можна говорити про якусь конкуренцію серед постерами і живописом у декорі інтер'єрів. Інколи, портретний живопис на перший погляд виглядає менш захоплююче аніж фотодрук, тому питання лише в тому, що для вас є принциповим.

Що простіше: придбати картину олією чи постер?

Зрозуміло, що живопис буде коштувати набагато дорожче, аніж друк. Купуючи дорогу картин страшно помилитися зі стилем, не хочеться викидати гроші на вітер. В цьому плані надруковану роботу легше поміняти, підібравши іншу з більш підходящим сюжетом чи палітрою. 

Будь-яка робота має перегукуватися з колірним рішенням дизайну кімнати, мозок людини це вловлює в першу чергу, несвідомо, далі діло за сюжетом, його вже усвідомлюють. Що вибрати, залежить від призначення приміщення та стилю, в якому він оформлений. Емоційна складова будь-якої картини має говорити про те, що вам потрібно і приносити задоволення.

Обираючи друкований постер, поцікавтесь скільки часу він зможе вас радувати, адже всі фарби з часом вицвітають. Постери чутливі до прямого сонячного світла, якщо він буде тривалий час під ультрафіолетовими променями, то зображення швидко стане тьмяним. Живопис в цьому плані більш стійкий і не боїться агресивного впливу навколишнього середовища так, як принт.

Вибір за вами, якщо ви вагаєтесь, перегляньте каталоги виробників, різноманітність картин вражає і можливо ви для себе так знайдете необхідні відповіді.

0
репостів
0
репостів