5 способів відрізнити натуральний сир від підробки

Сир — найпопулярніший продукт, який займає поважне місце на столі кожного українця. Але дуже важливо купувати саме натуральний сир, а не підробку у вигляді сирного продукту, яка немає нічого спільного з сиром. До того ж сирний продукт немає у своєму складі корисних і поживних речовин, а лише за смаковими характеристиками дуже віддалено нагадує сир.

Щоб якісний та смачний сир купити, потрібно знати 5 основних правил, які допоможуть зробити правильний вибір. А зробити покупку зручніше за все в Novus з доставкою по Києву та його передмістю.

pasted image 0 40

Як правильно обирати сир?

Для правильного вибору запам'ятайте наступні ознаки гарного та якісного сиру:

  • Ціна. Це перше, на що потрібно звернути увагу, обираючи сир. Щоби зробити 1 кг якісного твердого сиру, потрібно не менше ніж 11 літрів коров'ячого молока, а отже, сир не може коштувати дешевше 150 грн за кг, все, що дешевше, — сирний продукт.
  • Назва і склад. Майже завжди магазини пишуть правильну назву — сир або сирний продукт, тому потрібно обов'язково враховувати це під час покупки. Також не завадить вивчити склад. Натуральний сир у своєму складі має молоко, закваску, сіль та хлористий кальцій для швидкого згортання молока.
  • Смак. Якщо у вас є можливість, скуштуйте обраний сир. Якщо перед вами справжній сир, а не сирний продукт, то його післясмак залишиться не довше ніж на 5 хвилин. Водночас сирний продукт завдяки ароматизаторам у складі залишає довгий післясмак.
  • Притисніть шматочок. Якщо перед вами справжній сир — він залишиться незмінним. З сирного продукту може виділятися волога — це пальмова олія, яку додають для стабілізації продукту.
  • Візуальний огляд. Дуже уважно роздивіться шматочок, що перед вами. У справжнього сиру зріз буде рівним, без сколів, а у сирного продукту він рваний.

Це основні ознаки, за якими можна обрати дійсно гарний та якісний справжній сир, який буде смачний як самостійно, так і у складі різних блюд.

Що таке сирний продукт?

Насамперед не слід боятися сирного продукту, якщо він попаде на ваш стіл. Основний його недолік у тому, що в ньому немає нічого натурального, а отже, він стане поганою альтернативою справжньому сиру. До того ж в нього немає справжнього сирного смаку, бо він вироблений з додаванням ароматизаторів, які лише деякими нотами аромату нагадують оригінальний сир. Обов’язково при виборі зверніть увагу на склад харчового продукту, що перед вами. І для того, щоб не помилитися й отримати гарний сир, віддавайте перевагу їжі з маркуванням — «вироблено за ГОСТом», а не за ТУ.

0
репостів
0
репостів