Відомий уродженець Хмельниччини не поспішає повертатися до тренерської роботи

Колишній футболіст, а нині – відомий тренер Руслан Костишин, який народився у Хмельницькому, взяв «творчу паузу» після відставки з посади головного тренера «Колоса» з Ковалівки.

5f140aeea4a1a kostyshin

Багато років Костишин асоціювався з футбольним клубом «Колос», з яким за сім сезонів пройшов шлях від чемпіонату Київської області до найвищого дивізіону України – Прем’єр-ліги, а також участі у європейських кубках.

Втім, саме невдалий виступ у Лізі конференцій, куди «Колос» пробився завдяки успішному сезону в УПЛ минулої кампанії, але спіткнувся на першому ж супернику – казахстанському «Шахтарі» з Караганди, коштував Костишину його посади. Тим паче, що українська команда була серйозним фаворитом в тій парі. І якщо переглянути котирування, які пропонувала на цю дуель до її початку відома серед шанувальників футболу та беттингу БК Фонбет, в лінії якої завжди є широкий вибір подій для парі на футбол, можна було переконатися, що «Колосу» відводили більше ніж 70% шансів на загальний успіх. Але дві нічиї з рахунком 0:0 та поразка у серії пенальті призвели до раннього вильоту з континентального турніру.

Уродженцю Хмельниччини Костишину ця невдача коштувала втрати роботи, адже на виліт з Ліги конференцій наклалися ще й проблеми у внутрішньому чемпіонаті. Втім, незважаючи на те, що відставка тренера сталася ще в серпні цього року, тренер не поспішає з новим працевлаштуванням, говорячи про те, що насолоджується спокійним життям, яким йому наразі вдається пожити. А нову команду буде шукати трохи пізніше – можливо, вже взимку, коли якомусь із клубів знадобиться його допомога, і при цьому у фахівця буде час, аби обдумати пропозицію, а потім – власноруч провести з новим клубом зимові збори.

Що ж думають аналітики беттинг-ринку щодо перспектив Костишина повернутися на тренерський місток однієї з команд в Україні? Якщо скачати Фонбет на Андроїд у вигляді зручного додатку, можна слідкувати за розділом з коефіцієнтами на тренерські призначення. Поки що ж, конкретних варіантів для Костишина експерти не бачать, лише теоретично називаючи назви клубів, яким можуть знадобитися послуги цього тренера – це «Кривбас» з Кривого Рогу, який відчайдушно б’ється за право повернутися в Прем’єр-лігу, а також «Рух» з Винників, якому ставлять іншу задачу – зберегти прописку в еліті.

Нагадаємо, що Руслан Костишин – не єдиний представник своєї родини з досвідом тренерської роботи в українському футболі. Його брат Віталій наразі очолює головну команду Хмельниччини – «Поділля», з яким посідає 11-ту сходинку з 16-ти учасників Першої ліги України. Цікаво б було побачити «тренерську дуель» двох братів, що народилися на Хмельниччині, якщо Костишин-старший все ж очолить якусь з команд Першої ліги. Але це вже буде  тема для іншої історії зі світу українського футболу. 

0
репостів
0
репостів