Сучасні світові методики лікування шкірних захворювань

На сьогодні в дерматології особливе місце займають сучасні методи діагностування та лікування шкірних захворювань. Лікарі для досягнення максимально ефективного лікування у своїй практиці застосовують всі сучасні інструментальні та апаратні методики, що допомагають за короткий проміжок часу точно встановлювати діагноз, визначати вид та причину хвороби.

Сучасні технології збору, аналізу та застосування новітньої наукової інформації, дозволяють медпрацівникам приймати оптимальні рішення для допомоги хворому. Діагностика на ранньому етапі захворювання — вирішальний фактор, адже навіть наслідки складної хвороби можна уникнути, якщо вчасно почати терапію.

Сучасні методи діагностики

Консультація. Під час консультації лікар розпитує про скарги пацієнта на поточний момент, аналізує історію розвитку хвороби, фонові захворювання та спосіб життя, спадковість та її роль в подальшому розвитку хвороби, проводить огляд, діагностичні проби, в окремих випадках проводиться цифрова дерматоскопія волосся та шкіри голови.

Дерматоскопія. Операційне втручання в організм, що дозволяє провести оцінку численних морфологічних ознак, які не можна побачити неозброєним оком. Процедура допомагає встановити клінічний діагноз практично всіх пігментних утворень на поверхні шкіри. Дерматоскопія немає протипоказань і може застосовуватися для різних груп пацієнтів.

Біопсія. Потрібна для гістологічного підтвердження діагнозу. Отримала досить широке застосування в усьому світі для діагностування не лише новоутворень (злоякісних, доброякісних), а й для визначення складних та хронічних дерматозів. Коли призначається біопсія? Найчастіше даний метод використовують для підтвердження або спростування діагнозу, встановлення стадії пухлини, контроль за новоутворенням. В залежності від того, які використовують інструменти, глибини проникнення, тканини, що обстежується, існують різні види біопсії: ексцизійна, інцизійна, перфораційна, шейверна, кюретаж.

УЗД шкіри. Завдяки наявності високочастотних ультразвукових технологій можна оцінити доброякісні та злоякісні ураження шкіри в епідермісі, дермі та підшкірно-жирової тканини, а також кровоносні судини, близько розташовані до шкіри та безпосередньо в новоутворенні.

Лабораторна діагностика. Являє собою сукупність сучасних методів, що спрямовані на дослідження патологічних змін та відхилень від норми, властивостей та характеристик тканин пацієнта, а також можливо виявити збудників захворювання. Можуть проводитися алергопроби, мікроскопія, бактеріоскопія. В клініці EuroDerm проводиться діагностика, лікування та профілактика захворювань шкіри, волосся та нігтів з використанням сучасних світових методик лікування.

Новітні методи лікування

КЛИНИКА ОБЩЕЙ ДЕРМАТОЛОГИИСистемна терапія. Лікування відбувається за рахунок таблетованих препаратів та спеціальних ін'єкцій, що дозволяють усунути внутрішні патології. Застосовують системну терапію при важких стадіях захворювання. Терапія направлена на усунення вогнища хронічних інфекцій, нормалізацію роботи нервової системи та залоз внутрішньої секреції.

Місцева терапія. Спеціальні мазі та креми, що застосовуються зовні та покривають уражену ділянку шкіри. Після поглинання, препарат може зменшити запалення, набряки, сухість, свербіж, відновити захисний покрив та звести до мінімуму ймовірність повторного інфікування ураженої поверхні бактеріями та мікробами.

Фототерапія. Принцип дії полягає в тому, щоб вплинути на пошкоджену шкіру ультрафіолетовим випромінюванням. Процедура проводиться суворо під наглядом досвідчених фахівців. Фототерапія застосовує: ультрафіолет, інфрачервоне випромінювання, лазер, фотохіміотерапію та фотодінамічну терапію.

Лазер СО2. Сучасний метод, що дозволяє боротися з віковим старінням шкіри (зморшки, втрата еластичності), з кератозом (себорейним, актинічним), з дефектами та вадами повік (нависла повіка), з обвислою шкірою на обличчі, з постакне, рубцями та пігментними плямами.

Імунобіологічна терапія. Призначається при псоріазі (шкіри, нігтьових пластин, суглобів), артриті, ревматизмі та запальних процесах кишківника. В основі медичних біологічних препаратів знаходяться природні компоненти глікопротеїни.

Кріотерапія. Іншими словами — лікування холодом. За допомогою низьких температур позбавляються більшості шкірних захворювань доброякісного характеру.

Сучасні технології дозволяють не лише точно встановити діагноз, а й максимально ефективно провести лікування, щоб пацієнт якомога швидше повернувся до нормального життя.

0
репостів
0
репостів