Як працює морозильна камера?

Якщо подивитись на асортимент морозильних камер https://denika.ua/c/krupnaya-bitovaya-tehnika/morozilnie-kameri, то диву даєшся, ніби звичайні собі білі шафки, але ж як вони працюють, як роблять продукти холодними? Виявляється, морозильна камера працює, не роблячи продукти холодними, а вона працює, забираючи з них тепло. Вона використовує процес випаровування, щоб витягнути тепло і зробити продукти у вашій морозильній камері замороженими.

Компоненти морозильної камери

Для завершення цього процесу використовуються деякі абсолютно особливі компоненти. Є кілька різних типів охолоджувача, які використовуються сьогодні. Найбільш поширеним є фреон. Однак фреон в наші дні швидко замінюється чистим аміаком. Інші найважливіші компоненти - це клапан розширення і компресор. Ці компоненти - разом з термостатом і змійовиком - складають досить простий процес, який дозволяє вам тримати продукти завжди свіжими протягом довгого відрізку часу.

Як це працює

Морозильна або холодильна камера працює, витягаючи тепло з відсіку. Щоб запустити процес, холодоагент - в газовій формі - впорскується в компресор, де процес стиснення змушує його ставати дуже гарячим. Гарячий газ переміщається через велику кількість обмоток змійовика і починає остигати. Це змушує газ перетворюватися в рідину. Газ потрапляє в клапан розширення вже в рідкій формі. У цього клапана є дуже маленький отвір, який - коли холодоагент проходить через нього - видуває дуже холодний туман.

Оскільки туман проходить через змійовик під відсіком морозильної камери, він починає випаровуватися і перетворюватися назад в газ. Температура туману становить приблизно -27 градусів в цій точці, і він забирає тепло з відсіку морозильної камери разом з ним.

Холодоагент починає нагріватися знову, оскільки він витягує тепло, і його передають назад компресора, щоб запустити процес знову. Кожен раз холодоагент проходить через даний цикл, він забирає все більше тепла з відсіку морозильної камери, поки тепла взагалі не залишиться. Обсяг для охолодження не має значення - холодильні камери чи це або холодильні склади - принцип застосовується один і той же. Ось так у вас з'являються заморожені продукти.

Термостати і холодоагенти

Термостат регулярно заміряє температуру в відсіку морозильника і повідомляє компресор коли потрібно включитися. Ось чому ви іноді чуєте включення і виключення морозильного циклу. Це також один з найбільш поширених видів ремонту, який робиться в морозильній камері. Якщо термостат не працюватиме, то морозильна камера або продовжить працювати без зупинки або не буде працювати взагалі.

Система морозильної камери ізольована, і в принципі ви ніколи не повинні бачити і торкатися холодоагента, оскільки фреон і чистий аміак дуже токсичні, з ними можуть працювати тільки сертифіковані технічні фахівці. Тому якщо ви помітили витік, то відразу ж викличте спеціаліста з ремонту.

0
репостів
0
репостів