Вітаміни для зняття стресу

Вам цей стан знайомий. Адже бувало таке, що ви переходили в інший "режим", який відрізняється від вашого постійного. Ви раптом відчували апатію до всього, що вас оточує, а разом з нею – пригніченість, "розсіяність", а може, роздратованість, і, навіть, депресію. Насправді ж, це не сталося раптово, тобто безпідставно: причина-подразник була, і з часом ви згадуєте, що вчора мали місце негаразди на роботі, сварка з близькою людиною, чи просто погані новини з вашого постійного інтернет-каналу.

Це і є депресія, і він має ще не одну ознаку:

  • Погіршення пам’яті, зникнення зосередженості, нерозуміння простого;
  • Безпричинний голод, болі у шлунку і в голові;
  • Відчуття втомленості, байдужість до радісних подій чи до гумору;
  • Підвищені збудливість (знервованість, роздратування) і образливість.
  • Постійне, циклічне прокручування в пам'яті чи уяві якогось неприємного моменту;
  • Поява примітивних звичок: закушування губи, гризіння нігтів;
  • Недовіра до реальності.

 Хоча в чоловіків такий стан трапляється частіше, йому піддаються люди обох статей, більш того, кожен організм демонструватиме власні його прояви. Суто психологічно – аби подолати стрес, необхідно виявити його першоджерело. І вже потім обговорити те, що не дає вам спокою, з друзями, родичами або ж із психологом (жінки так і роблять, на відміну від мовчунів-чоловіків). Але стрес виникає не лише внаслідок негативних подій/новин, чи напруженого ритму життя, він може мати і зовсім неочікуване походження:

  • Зміна місця мешкання чи перехід у новий колектив;
  • Ураження мікробами чи вірусом;
  • Різка зміна температури довкілля, погоди.

 Після того, як ви з'ясували походження стресу, не залишайте його на долю часу, не завжди "час лікує". Якщо ви перебуватимете у цьому стані тривалий період, це може призвести до серйозних наслідків – як психологічних, так і фізіологічних: В їх числі:

  • Порушення сну (безсоння, чи, навпаки, сонливість);
  • Захворювання системи травлення (виразка, порушення апетиту, запори, діарея);
  • Серцево-судинні захворювання (гіпертонія, тахікардія, стенокардія);
  • Імпотенція та інші розлади сечостатевої системи;
  • Прискорене старіння;
  • Помітне погіршення стану шкіри, волосся, нігтів. Поява екземи.
  • Загроза виникнення ракових захворювань;
  • Інсульт.

 Ніхто з нас не бажає собі такого. Відтак: якщо уникнути стресу не вдалося, слід негайно здолати його – аби повернути собі здоровий сон, необхідне харчування, уникнути викладених вище загроз. Не носіть тяжкі думки в собі! Обов'язково позбудьтеся їх у розмові з близькими, змініть вектор ваших роздумів, зануртеся у позитив. Якщо ж мова йде про якісь із трьох вищезазначених зовнішніх причин, або якщо вихід зі стресу дається занадто повільно, допоможіть собі вживанням харчових домішок та вітамінних комплексів, розробці яких сучасні виробники світового рівня віддають чимало зусиль і ресурсів. Один з таких – американська компанія Thorne Research (Торн Ресорч), чию продукцію на ринку БАДів відносять до преміум-сегменту. Серед препаратів, розроблених фірмою, в першу чергу слід назвати Stress B-Complex, багатий своїми складовими. Головна речовина – тіамін. Це рослинний вітамін B1, покликаний покращити метаболізм (в тому числі енергетичний), активізувати передачу нервових імпульсів у мозок, сприяти синтезу колагену й інших білків. Крім нього у складі присутні рибофлавін (вітамін В2 для центральної нервової системи та зору), ніацин (B3 – для боротьби з тими наслідками стресу, що відбилися на стані шкіри, з болями і втомою), також вітаміни B6, B7, B12, фолат, холін і пантотенова кислота. Засіб рекомендовано тим, в кого проявилися депресія, порушення пам’яті та уваги, розлади нервової системи.

THR00296 1 jpg

Інші вітаміни для зняття стресу, розроблені компанією Thorne Research – це Cortrex, комплекс для підтримки надниркових залоз. Цей вузол у нашому організмі відповідає за регуляцію обмінних процесів і адаптацію до стресових умов. До його складу в інших пропорціях ввели більшість речовин, зазначених вище. Зокрема біотин (для покращення обміну білків, і жирів і цукру), фолати (захищають від загрози онкохвороб), метилкобаламін (захищає від нервових розладів та ризиків виникнення склерозу). А крім того: цинк, корінь солодки, наднирники та кора надниркових залоз тваринного походження. Виробник рекомендує вживати препарат не лише для подолання стресу, а також і в разі виникнення проблем із залозами та при гормональних збоях.

Також асортимент компанії, направлений на боротьбу зі стресами, включає в себе такі препарати як імуномодулятор Moducare (при ослабленому імунітеті, алергії, стані хронічної втоми, серцево-судинних захворюваннях), Мелатонін-5 (при порушеннях сну, нервової системи, депресіях, занепаді сил, підвищеному тиску й надмірній вазі), L-тирозин (капсули для нормалізації психологічного стану та для підтримки щитовидної залози), Альфа-Ліпоєва кислота (при розладах нервової системи, проблемах із пам'яттю, при депресії, ослабленому імунітеті та занепаді сил), Гліцин (амінокислота, що захищає від нервового виснаження, допомагає здолати депресивний і стресовий стан, бореться з безсонням, занепадом сил і розладах уваги).

THR80103 1 jpg

Загалом же авторитетний у світі виробник має більш як десяток засобів https://vitaworld.com.ua/katalog/dlya-snyatiya-stressa/f/thorne-research для боротьби зі стресом – побічним явищем сучасного ритму життя.

0
репостів
0
репостів