Диван-ліжко: особливості і різновиди

Професійні дизайнери не люблять робити основним спальним місцем диван. Все-таки повноцінний здоровий сон пріоритетніше, в порівнянні з вільними квадратними метрами. Але іноді ситуація зобов'язує - наприклад, коли у двокімнатній квартирі потрібно облаштувати вітальню і передбачити місце для сну гостей. У таких випадках потрібно визначитися - які дивани краще для щоденного використання. 

Особливості хороших меблів

Якісні, добротні меблі повинні володіти наступними особливостями:

  1. Бути зручними - перший пункт у списку, якщо ми говоримо про сон у щоденному використанні. Інакше доведеться «попрощатися» зі Pryamoy divan Comforto Philadelphia 720x400здоровою спиною, шиєю і, як наслідок, - хорошим самопочуттям. У магазині меблів Softa": https://eurodivan.com.ua/ua/divany/filter-and-divankrovat/ - це один з важливих характеристик у підборі варіантів диван-ліжка для клієнтів.
  2. Служити довго - для цього вибирайте модель з надійним і якісним каркасом з дерева. І професійною збіркою. Тоді меблі будуть вільно розкладатися протягом усього терміну використання, не будуть «западати» і деформуватися.
  3. Без зусиль розкладатися. Уявіть, що вам кожен день доведеться з важкими зусилля розкласти диванну конструкцію. Приємного мало.
  4. Функціональність, або наявність додаткових опцій. Наприклад, ящиків для білизни або система зберігання. Іноді в боковинах роблять висувні ящики, наприклад, для бару. Або полички - для книг і аксесуарів.

img 5155 720x400Розмір диван-ліжка

Щоб відчувати себе комфортно, спальне місце для однієї особи повинно бути не менше 140 см в ширину, і 200 см - в довжину. А двоспальні моделі - 160 см в ширину. Звертайте на це увагу при виборі і перевірте, чи зручно вам буде лежати на ньому в розкладеному стані.

Врахуйте ще один момент щодо розміру - чи пройде річ в дверний проріз. Адже вам якось доведеться заносити його в кімнату.

Форма розкладного дивану

Всі меблі з цієї категорії ділять на два види: прямі і кутові. Звичайно, моделі ще можуть бути модульними або, наприклад, напівкруглими, але вони навряд чи підійдуть для сну. Пряма конструкція не займає багато місця, коли складена. Це важливо в малометражних квартирах. Вона розкладається вперед і підходить навіть для двох людей.

За способами розкладання дивани для сну бувають різних видів.divan knizhka pykamebel erik 720x400

  1. «Книжка». Найпростіший механізм. Як це працює? Сидіння підійматися і після опускається назад разом зі спинкою. Конструкція надійна і підходить для щоденного використання, але літнім людям, дітям і жінкам може бути важко підіймати сидіння щодня. До того ж, між половинками виходить западина - з таким недоліком незручно спати.
  2. «Єврокнижка». Це вдосконалена конструкція першого варіанту - сидіння висувається вперед, а після опускається разом зі спинкою. Як правило, в них передбачений ящик для білизни. А ще для розкладання не потрібно сильних фізичних зусиль.
  3. Виїзний. Вважається найпростішими в експлуатації. Працює наступним чином - з-під сидіння висувається додаткова частина, а спинка відкидається назад. Виходить рівна поверхня, на якій буде зручно лежати.
  4. «Акордеон». Зроблений з додатковим модулем за спинкою ліжка. І якщо сидіння витягнути вперед, цей модуль розкладеться разом зі Divan kozhanyy dvukhmestnyy PykaMebel Vegas5 720x400спинкою. Вийде рівне спальне місце.
  5. «Дельфін». Спосіб розкладання цієї моделі схожий на стрибок дельфіна. Зустрічається у кутових систем. У прямих - рідше.
  6. «Клік-кляк». У цих меблів є «крила» - з боків сидінь і спинки, які розкладаються. А після конструкція працює за принципом звичайної «книжки» - підійматися сидіння і розкладається.
  7. «Літ». Це односпальна модель меблів - у неї відкидаються тільки підлокітники. Зате виходить головна рівна поверхня, а ще він не займе багато місця. Дуже добре підходить для дитячих.
  8. Розкладачка. Всередині знаходиться конструкція на ніжках з тонким матрацом. Вони рідко бувають надійними і рекомендуються швидше як вибір для гостей - щодня спати на такій поверхні буде незручно.
0
репостів
0
репостів