Барбекю для атмосферного приготування на вулиці: види та особливості вибору

Приготування їжі на відкритому вогні стало цілою культурою, адже можна не тільки готувати смачні страви, а й водночас спілкуватися та відпочивати на відкритому повітрі. Так, все для барбекю дозволяє отримати соковите м'ясо, овочі на грилі з приємним димним ароматом прямо у себе у дворі, дачі чи навіть на відкритій терасі. Справжнє барбекю стане серцем затишної атмосфери на приватному обійсті, якщо правильно його вибрати. Яким буває гриль та як його правильно вибрати, розбираємося далі.

Для чого потрібен барбекю гриль?

На відміну від традиційного мангала, де шашлик готують на відкритому вогні з шампурами, барбекю передбачає використання решітки. Застосування останнього поширене на заході, де полюбляють страви, які повільно томляться над або поряд із жаром. Контакт із вогнем також може бути не через прямий жар, а з використанням кришки, дозволяючи утримувати тепло та дим всередині.

Low Res JPG F425 GT DE Prod Str Closed Lid Shlf Up 800x800Конструкція барбекю також дозволяє регулювати температуру заслінками, термометрами та регуляторами. Завдяки цьому їжа рівномірно смажиться, не підгоряє, зберігає соковитість та користь, а універсальність пристрою підходить для приготування риби, м'яса, овочів, реберець, піци та бургерів.

Які є грилі та який вибрати?

Грилів є багато, однак за способом приготування, конструкцією, пальним розрізняють вугільні, газові, електричні та комбіновані барбекю.

Вугільні пристрої найпопулярніші, адже страви можна готувати на дровах чи вугіллі, при цьому вони набувають характерного аромату та смаку. Вони прості, доступніші, але вимагають регулярного чищення та часу на розпалювання.

Газові з підключенням балона з газом швидше нагріваються, ніж вугільні. Мають регуляцію температури, ідеальні на щодень. Єдиний мінус - не дають такого насиченого аромату порівняно з вугільними.

Електричні підійдуть для власників балконів та там, де відкрите вогнище використовувати не можна. Вони прості в експлуатації, проте потребують підключення до електромережі, що робить їх менш мобільними.

Комбіновані барбекю поєднують у собі декілька функцій - гриль, піч, коптильню. Можуть працювати на дровах, газу чи вугіллі, однак їх вартість зазвичай вища.

NK18K LEG 3 1 800x800Для приватного господарства вибирати гриль потрібно враховуючи бюджет, місце для встановлення та його функцій. Якщо на вулиці готувати потрібно рідко, то краще надати перевагу вугільним моделям. Приємна атмосфера та смак з димком від такого барбекю гарантовані.

Для поціновувачів комфорту та частих приготувань на вогні краще підійде газовий гриль, адже він швидко нагрівається, зручний та не потребує частого чищення.

При обмеженому просторі та неможливості використовувати відкритий вогонь найкраще - електричні моделі.

Таким чином, якщо бажаєте щось більше, ніж просто мангал для шашлику, то барбекю буде чудовою інвестицією. Він готує різноманітні страви на відкритому вогні чи під кришкою з можливістю регулювати температуру. А завдяки різним видам пального придбати пристрій можна будь-куди, насолоджуючись соковитою їжею. Це не просто кухня на вулиці, а місце відпочинку, спогадів та зустрічей.

0
репостів
0
репостів