Як вимкнення іммобілайзера впливає на безпеку автомобіля

Сучасні автівки дуже часто обладнані новітніми системами захисту від несанкціонованого доступу сторонніх осіб. Однією із таких є іммобілайзер - це такий собі смарт ключ без якого неможливо запустити двигун авто. Проте бувають ситуації, коли його відключення https://kata-serwis.pl/ є необхідністю, наприклад, коли ключ втрачено. Чи варто це робити та в яких випадках вимикають іммобілайзер, спробуємо розібратися у статті.

Іммобілайзер - ефективний захист від викрадення

Чи думали ви раніше, що станеться, коли ваше авто буде викрадене? Це може перетворитися на справжню катастрофу, однак не для тих автівок, які мають іммобілайзер. Це розумний ключ із сучасними технологіями, який не дозволяє керувати транспортним засобом без ключа доступу.

Така собі протиугонна система може блокувати двигун, кермо чи коробку передач і повністю зупинити автомобіль, ефективно захищаючи його від крадіжки.

Навіть, якщо злодій проникне до салону машини, іммобілайзер запобігає запуск двигуна сторонніми особами. Це цифровий замок, який має спеціальне шифрування і в ключі, і в автомобілі, коли їхні коди збігаються - автівка розблоковується та готова до старту. Якщо ж код не збігається, то щоб не робила людина - двигун не запуститься.

Чим корисний іммобілайзер для водія?

Він має ряд переваг з безпеки, адже без правильного ключа будь-хто не зможе запустити автомобіль. Наразі у нових автівках це входить до базової комплектації, має свою ефективність, а власник спокійно може залишити авто без нагляду.

Якщо брелок автівки має смартключ, то ймовірно, що і автівка має іммобілайзер. Крім того, систему можна інтегрувати до встановленої сигналізації, яка додатково буде відлякувати злодія під час намагання відкрити двері машини.

Сучасні моделі також мають інтеграцію з GPS-трекером, який дозволяє в режимі реального часу у додатку автомобіля відстежувати пересування автомобіля, якщо її було викрадено.

Також іммобілайзер надає безключовий доступ, тобто можна спокійно розблоковувати автівку, запускати двигун без необхідності діставати ключ чи дистанційно керувати нею. Усе це підвищує безпеку машини, не даючи злодіями будь-яких шансів для успіху.

Що таке вимкнення іммобілайзера та навіщо це робити?

Вимкнення іммобілайзера у ряді країн може бути незаконним, якщо для цього немає вагомих причин та передумов. Аби його заблокувати, використовують спеціальне обладнання, програми у сервісних центрах. Така міра може бути необхідною в разі:

  • втрати ключа. В деяких випадках у комплекті авто є два ключі, однак якщо він один і його втратили, то відключення системи допоможе дати старт авто без необхідності замінювати всі компоненти;
  • браку системи, наявність проблем з електронікою. Пошкодження ключа, розряджені батарейки чи помилки блокують запуск, тож можна скористатися вимкненням іммобілайзера;
  • тимчасового вимкнення під час ремонтів, заміни деяких компонентів системи.

Оскільки він є основною складовою безпеки авто, то його вимкнення знижує рівень безпеки та захисту від крадіїв. Якщо автівка нова, на гарантії, або має певне страхування, то це також збільшує фінансові ризики для власника. Однак в іншому випадку це єдиний спосіб залишати автівку рухомою та керувати нею.

0
репостів
0
репостів