Як видалити себе з інтернету

Кожного разу, коли ви реєструєтеся на новому онлайн-сервісі, робите покупки на сайті чи створюєте обліковий запис, ваша онлайн-присутність збільшується. За першу половину 2023 року сталося 1,393 витоки даних, тому цей рік обіцяє бути рекордним за кількістю таких інцидентів, збільшенням на 30-40% у порівнянні з минулим роком. З такою кількістю особистих даних, які публічно плавають в інтернеті, споживачі мають законне право контролювати потік інформації.

Рекомендації для захисту

  • Створення надійних паролів: Вибирайте складні комбінації для паролів, які складаються з мінімум 10 символів, включаючи випадкові слова, символи та цифри.
  • Використання двофакторної аутентифікації (2FA): Цей додатковий рівень безпеки потребує другого способу ідентифікації.
  • Перевірка Темного Вебу: Існують інструменти, які допомагають відстежувати ваші особисті дані на хакерських форумах. Для цілей захисту від крадіжки особистості, це може бути як плитки в мозаїці. Чим більше плиток ви маєте, тим точніше може бути імітація, сказав Адам К. Левін, споживчий адвокат і колишній директор підрозділу споживчих справ Нью-Джерсі.

Як захистити свої дані

  1. Видалення даних із результатів пошуку Google: Використовуйте доступні інструменти для запиту на видалення вашої персональної інформації із результатів пошуку, які можуть містити ваші особисті телефонні номери, домашні адреси або адреси електронної пошти. Додаткову інформацію про безпеку в Інтернеті можна знайти за посиланням.
  2. Звернення до веб-сайтів третіх осіб щодо видалення інформації: Контактуйте з адміністраторами сайтів через форми зворотного зв’язку або телефонні номери, щоб попросити видалити ваші дані. Ви також можете попросити Google видалити певні посилання на іншу інформацію, знайдену в пошуку Google. Якщо це можливо, почніть з звернення до власника веб-сайту та попросіть його видалити контент.
  3. Захист домашньої адреси та фінансових даних: Можливо затребувати видалення зображень вашого будинку та адресних даних з результатів пошуку, щоб уникнути небажаної уваги. Встановлення приватних мобільних проксі може бути корисним для цих цілей.

Закриття неактивних облікових записів

Перелік онлайн-облікових записів: Використовуйте сповіщення пошти та менеджери паролів для створення списку всіх ваших акаунтів.

Видалення старих облікових записів: Увійдіть на сайти або сервіси, які вам більше не потрібні, і перейдіть до налаштувань акаунту. Видалення особистої інформації може бути складним, тому деякі люди воліють платити за послугу, яка може це зробити за них і надавати регулярні оновлення про прогрес.

Посилення конфіденційності у соціальних мережах

Перевірка налаштувань конфіденційності: Обмежте доступ до вашого контенту в соціальних мережах.

Обережне поводження з особистою інформацією: Не діліться повним ім'ям, адресою чи телефонним номером.

Видалення інформації з баз даних брокерів:

Запити на видалення: Надсилайте запити на видалення даних до кожного брокера.

Повторення запитів: Оскільки брокери можуть продовжувати збирати ваші дані, періодично надсилайте додаткові запити. Не забувайте, що це може бути складно підтвердити, що дані були видалені з їхньої сторони, а вони можуть вже перепродати дані іншій стороні, що робить видалення приватної інформації значно складнішим.

Заходи проти відстеження в Інтернеті:

Встановлення VPN: Це допоможе приховати вашу IP-адресу та інтернет-трафік.

Використання антитрекінгового програмного забезпечення: Запобігайте використанню сайтами трекерів для відстеження вашої активності.

Думки на майбутнє

Хоча повністю видалити вашу особисту інформацію з інтернету може бути складно, за допомогою вищевказаних кроків ви зможете максимально захистити свої дані. Проактивний підхід та регулярне використання інструментів цифрової безпеки є ключовими для забезпечення вашого спокою у цифровому світі. Левін рекомендує споживачам проводити постійні аудити конфіденційності, шукаючи себе в Google та/або співпрацюючи з платним постачальником, який стежить за цими речами від їх імені.

0
репостів
0
репостів