Система впорскування метанолу: для яких авто підійде

Тюнінг автомобіля стає все популярнішим не тільки у світі мотоспорту, а й серед автолюбителів. Зокрема, для підвищення продуктивності двигуна застосовують системи впорскування метанолу AQUAMIST, які також сприяють зменшенню споживання палива та, відповідно, зниженню викидів у повітря шкідливих газів. Що це таке та які авто можуть бути обладнанні такими системами, читайте далі.

Особливості роботи системи впорскування метанолу в авто

Завдяки системам впорскування метанолу, подання метанолу чи його суміші з водою у колектор ДВЗ, можна покращити робочі характеристики будь-якого високопродуктивного мотора автомобіля.

Принцип роботи системи передбачає змішування метанолу, води у різних співвідношеннях (50:50, 70:30), де перший елемент працює як паливо, збільшуючи потужність двигуна, а другий - охолоджує суміш задля зниження температури у камері згоряння.

Сама ж система складається з самої суміші, баку, помпи, форсунки та контролера. При високих навантаженнях на мотор, помпа подає метанол з водою через форсунки до впускного колектора. Таке впорскування знижує температуру у двигуні, підвищуючи щільність повітря. Це своєю чергою значно покращує згоряння палива, ДВЗ працює ефективніше і дає більше потужності.

Кому варто встановити систему?

Система впорскування метанолу широко використовується в автоспорті для гоночних автомобілів для підвищення продуктивності та потужності. У цивільному автотранспорті такі системи будуть корисними для власників авто, де встановлені турбо, високопродуктивні двигуни, адже комплекти впорскування мають свої переваги:

  1. Збільшують продуктивність двигуна, економлять паливо, зменшують кількість шкідливих викидів.
  2. Знижують ризик детонації - неконтрольоване згоряння палива.
  3. Охолоджують повітря, яке входить у мотор.
  4. Збільшують вартість авто, а витрати на паливо зменшують.

Обладнання метанольних та нітро систем можна встановити для автомобілів, наприклад, марки Audi чи VolksWagen. До слова, в асортименті магазину Adrenalin Drive є готові комплекти водометанолу з різним розподілом упорскування пального. Попри це, установки універсальні та можуть встановлюватися як на турбомоторах, так і на атмосферних двигунах внутрішнього згоряння.

Крім того, для любителів самостійно укомплектовувати такі системи, є можливість окремо придбати форсунки, шланги, фільтри, насоси, датчики, сполучну арматуру чи блоки керування. Завдяки модульності та універсальності, компоненти можуть бути адаптовані один до одного. У будь-якому разі, менеджери компанії не тільки нададуть повну інформацію щодо якості оригінальних товарів, а й підберуть необхідні компоненти, доставлять товар у короткі терміни.

0
репостів
0
репостів