Євген Руденко про DeFi, як майбутнє без банків

Децентралізовані фінанси або DeFi можуть значно вплинути на традиційну фінансову систему. Так висловлює своє бачення про її майбутнє Євген Руденко, зауважуючи, що блокчейн-технології допомагають таким системам працювати без централізованих посередників, наприклад, банків чи бірж. Це забезпечує прозорість, безпеку та доступність фінансових послуг усіх сторін.

Що являє собою DeFi?

Експерт Інституту Розвитку Блокчейн Технологій Євген Руденко, а також керівник Благодійної платформи 2x.energy зазначає, що DeFi, як майбутня технологія для суспільства має свої перспективи.

За його словами, це революційний напрямок у розвитку індустрії фінансів, який має потенційне значення у зміні фінансової системи: моделей, створення інклюзії. Найбільшою перевагою децентралізованих фінансів Євген Руденко вважає децентралізована їх властивість, а це безпека, прозорість фінансових операцій без залежності від проміжних банків, бірж. Це своєю чергою призведе до того, що роль таких інститутів значно знизиться, як і інших фінустанов у загальній фінансовій системі не тільки України, а й по всьому світі.

Про прогнози розвитку DeFi

За оцінками Руденка, поступовий розвиток DeFi зробить фінансові послуги більш доступними для мільйонів людей, адже більшість людей досі обмежені у доступі до традиційних послуг банків. Проте є й виклики для децентралізованих систем, зокрема, вони стосуються безпеки, управління та регулювання ризиків. Аби забезпечити стійкість технології та її розвиток, необхідно якісно вирішити наявні проблеми.

Тим не менше це унікальна можливість змінити свідомість суспільства щодо існуючих фінансових моделей, зробити фінансові послуги доступнішими, сприяючи економічному розвитку, інклюзії і все це на глобальному рівні. DeFi - нові можливості в обміні коштів між різними людьми, а також для страхування, благодійності. Це без сумніву новий етап у створенні більш інклюзивної, ефективної і відкритої для пересічної людини фінсистеми, яка могла б задовольнити потреби усіх верств населення.

Як підсумок, Руденко зазначив, що децентралізовані фінанси, нові технології будуть стимулювати до нових змін, здатні принести більше користі для світу. Так, DeFi надають унікальну можливість - сприяння економічному розвитку глобального рівня. Це нові можливості у фінансовій сфері, страхуванні та благодійності.

0
репостів
0
репостів