Затишна та стильна металева пергола для тераси

Вибір альтанок для встановлення на приватній території величезний: є з дерева, каменю, цегли чи металу. Робота по дереву, мурування з каменю чи цегли потребує не тільки спеціальних навичок, а й значних ресурсів. Інша справа - готові металеві перголи https://terrahome.com.ua/pergolnye-sistemy/, які можна замовити та встановити на своєму подвір'ї самостійно. Які ще переваги мають такі альтанки та що потрібно для їх встановлення, читайте далі.

Плюси встановлення пергол з металу

Перголи за своєю конструкцією та функціональним призначенням є найбільш оптимальним варіантом для встановлення на терасах. По-перше, вони чудово захищають від сонця, по-друге, мають стриманий лаконічний дизайн, який буде пасувати до будь-якої будівлі, по-третє, їх можна доповнювати захисними екранами, втілювати дизайнерські рішення.

У більшості випадків їх виготовляють з дерева чи металу. У першому випадку знадобиться не тільки замовити якісні дошки, бруси для монтажу, розробити проєкт споруди, а й знайти майстрів по місцю, які спеціалізуються на їх будівництві. В окремих випадках є також і готові конструкції, однак ціна їх значно вища.

Металеві перголи можна купити вже готові, які можна одразу монтувати та ділянці. Не потрібно чекати проєкт, турбуватися про закупівлю металу, його фарбування. Як правило, такі альтанки із заводу, виготовляються по типовому проєкту, мають фабричну якість та гарантію від виробника. Замовнику залишається лише зібрати по інструкції перголу самостійно чи з допомогою найманих працівників.

untitledproject 241 1000x1000Крім того, металеві альтанки мають такі переваги:

  • легко монтуються, демонтуються;
  • збільшує зону для комфортного відпочинку;
  • не бояться в'юнких рослин, чудово підходять для озеленення;
  • поєднується з каменем, деревом, мають естетичний вигляд;
  • захищають від ультрафіолетового випромінювання;
  • стійкі до сильних поривів вітру, різних погодних умов;
  • не потребують додаткового обслуговування, легкі у догляді;
  • міцні та довговічні, особливо вироби з алюмінію.

Про функціональні особливості

Альтанки з металу відрізняються різноманітністю дизайнів та стилів, однак перголи популярні за рахунок сучасного дизайну та відсутністю зайвих деталей. Зокрема, мають чіткі форми, стримані кольори.

Щодо функціональної складової, то вони можуть мати механічний дах, як в альтанок Terrahome, здатний повністю закривати жалюзі даху, наприклад, від дощу, снігу чи відкривати їх аби попадало сонячне світло.

Завдяки простій конструкції, таку перголу можна переносити з однієї точки ділянки на іншу. Також її можна робити як повністю відкритою з усіх боків, так і додатково монтувати захисні екрани з москітної сітки чи м'якого скла. Це дозволяє отримати більше затишку у вітряну погоду чи закритися від дощу, снігу, комах.

Деякі вироби мають вмонтовану систему водовідливу з дренажними каналами для відведення води назовні з даху. А завдяки різним розмірам можна вибрати готові варіанти під розміри тераси максимально точно, не чекаючи виготовлення альтанок тижнями.

Таким чином, пергола з металу має численні переваги: вони довговічні, функціональні, захищають від різних погодних умов, естетично привабливі та їх легко встановлювати. Завдяки продуманому дизайну, гарантії від виробника, замовник отримує готовий продукт, який можна одразу використовувати на власній ділянці. Це сучасний, практичний елемент ландшафтного дизайну, який зробить відпочинок на повітрі комфортним та зручним.

0
репостів
0
репостів