Переваги використання ключів-тріскачок для ремонту автомобіля

У ремонті автомобіля важлива не тільки доступність до деталей та його елементів, а й зручність у ремонті. Саме для цього існують різні ключі та засоби, які спрощують процес їх заміни та допомагають майстру чи власнику авто швидше закінчити роботу. Так, тріскачі https://jtc.com.ua/klyuchi/treshtetki/ є обов'язковою складовою будь-якого набору ключів автослюсаря. Як важливо мати такий інструмент та чому не варто заощаджувати на його якості, читайте далі у статті.

Відкручуємо та закручуємо без зайвих зусиль

Трещітки або тріскачі - спецінструмент, який найчастіше використовують для автомобілів, або для викручування, закручування болтів, кріплень чи гайок. Найхарактернішою особливістю ключа є можливість змінювати напрямок обертання без необхідності забирати його з кріплення. Це заощаджує час майстра та унеможливлює втрату елементів кріплення.

До того ж завдяки зручній рукоятці зняти усі необхідні елементи можна без додаткових зусиль, зменшується навантаження на руки. Матеріал, з якого виготовляють трещітку, достатньо міцний та стійкий до корозії. Складається інструмент, як правило, із:

  • рукоятки;
  • головки з храповиком;
  • кнопки для фіксації торцевої головки з тріскачкою;
  • перемикача для зміни напрямку обертання.

Зокрема, храповик має певну кількість зубців на колесі (24-72 одиниці), які й визначають наскільки великим буде оберт інструменту при кожному повороті і як плавно він буде проходити. Також є два види таких ключів: накидні з тріскачкою та для торцевих головок, а також з різним типорозміром, з регульованою довжиною ручки, міні-версії, на шарнірі, з обертовою головкою тощо.

Особливості застосування тріскачки

Завдяки маневровості такого ключа можна легко працювати в обмеженому просторі, де є утруднений доступ до елементів авто і де не можна застосовувати інші інструменти. Разом із тим ефективність ремонту підвищується, адже трещітка дозволяє швидко відкрутити чи надійно закрутити кріплення без зусиль.

Оскільки існують різні розміри та конфігурації ключів, можна застосовувати їх для різних робіт та ремонту агрегатів різного роду. Це також можливо лише в тому разі, якщо інструмент якісний та виготовлений із міцного сплаву.

Їх активно використовують у сервісних центрах, СТО, автомайстернях, машинобудівній сфері, а також для домашнього використання біля автомобіля і не тільки. З допомогою тріскачки можна легко замінити колеса, встановити гальмівні диски, ремонтувати двигун, тож у кожного водія чи майстра такий ключ має бути у різних розмірах та модифікаціях.

0
репостів
0
репостів