Як продовжити термін служби металопластикових вікон в квартирі?

Вікна ПВХ виготовлені з дуже міцного пластику, жорсткого та стійкого до атмосферних впливів, що робить їх популярним вибором як для житлових, так і для комерційних об'єктів. Фактично, регулярний догляд за вікнами має вирішальне значення для збереження їхнього привабливого вигляду та ефективності. Пам'ятайте, що доглянуті вікна в квартиру не лише захищають зовнішній вигляд вашого будинку, а й підвищують його ринкову вартість.

GemcmZO81FaTEElHTd7XSBhItMyNo_v-e93miygm-QZ4DwIoGvew5x755OEH5-883tVoj0A3w6KYKVjbYPoNDZnQ3Updmnx0V827fvOeVEXaTwe0Ub7JR1mRA7MY2hYc2dZoy7HJFz4vQb8TGl0H3SI

Тому, якщо ви ніколи раніше не виконували жодних дій щодо догляду за вікнами, ознайомтеся з деякими корисними порадами, які ми підготували для вас. Вони допоможуть вам покращити зовнішній вигляд та робочий стан вікон. Якщо ви неправильно підберете розчини та миючі засоби, то ризикуєте пошкодити вікна.

Основні рекомендації

Є кілька загальних порад щодо догляду за будь-якими вікнами, які допоможуть продовжити їхній термін служби.

  • Очищення. Одна з найпростіших речей, які ви можете зробити, щоб продовжити термін служби вікон. Ретельно очищайте всі частини вікон, включаючи скло, кожух та стіни, щоб зменшити скупчення бруду та пилу навколо вікон.
  • Перевірка. Така щорічна перевірка допоможе виявити будь-які недоліки чи проблеми, які потребують усунення. Перевірте свої вікна на предмет тріщин у фарбі або матеріалі, відколів фарби, тріщин та проблем зі зсувними стулками або поворотними ручками вікон. Обов'язково переконайтеся, що вікна водонепроникні. Якщо якась частина віконного герметика тріснула, зламалася чи відсутня, її потрібно негайно виправити.
  • Ущільнення. Якщо навколо вікна є щілини, через які проникає повітря, це сприятиме втраті теплого повітря всередині будинку. Це значно знижує енергоефективність вашого будинку. Замініть усі зношені ущільнення новими, щоб зменшити витік повітря та води.

KVXYrsMwhhBnaFaF_tEUISz43zdOgyKAR4kvMiZijkMQeVfs2WwXrqrjer_bqYfT1-NYdnSHunpFzscR6gl8k04-i8CFfyb1IAgtdyx-zwMeS0F2pV7kSpHNmgwt_JUUO4T4OcQpZqzqwwWxo18Fb_s

  • Мастило фурнітури. Бруд, що накопичується на віконних напрямних, є частою причиною залипання вікон. Якщо ви хочете, щоб вікна продовжували легко відкриватися і закриватися, вам слід змащувати компоненти частин, що рухаються, і фурнітуру. Силіконове мастило підійде для вінілової віконної фурнітури. Рекомендується змащувати віконну фурнітуру щоразу, коли ви чистите вікна зовні.
  • Зробіть рівень вологості нижче. Якщо ви помітили сильний конденсат на вікнах, це означає, що всередині багато вологи. Це може призвести до пошкодження гіпсокартону, панелей та підвіконь. Надмірна вологість проникає у стіни, псує дерев'яний каркас та знижує ефективність утеплення. Ось чому слід регулярно провітрювати квартиру, використовувати витяжку тощо.

Ви можете продовжити термін служби вікон за допомогою цих порад з догляду. Також враховуйте, що необережне поводження, ляскання або додаток надмірної сили до вікон можуть призвести до передчасного зношування.

Немає єдиної відповіді на питання, як довго прослужать вікна ПВХ, тому що існує безліч факторів, що сприяють збереженню їхнього природного терміну служби. Є вагомі підстави припустити, що вікна з ПВХ прослужать від 20 до 30 років у відносно недоторканому вигляді.

0
репостів
0
репостів