Як обрати корисну професію

З покращенням економічного становища в Польщі зросла кількість робочих місць. Цим користуються самі поляки та іноземці, які їдуть до Польщі на заробітки. Ринок праці в країні однаково потребує як представників робітничих професій, так і кваліфікованих спеціалістів різних галузей. Перш ніж знайти роботу самостійно або за допомогою спеціальних фірм, потрібно знати деякі нюанси, незнання яких нерідко призводить до великих проблем: оформлення не за правилами, потім штрафи, депортації та заборона на в'їзд до всіх країн Шенгенської зони.

Переваги роботи в Польщі для сімейних пар

Оптимальним варіантом для тих, хто не хоче розлучатися з близькою людиною, є робота в Польщі для пар, адже можна ще й заробити разом солідну суму грошей. На батьківщині накопичити бажаний бюджет проблематично через економічну кризу в Україні, тому тисячі громадян країни їдуть за кордон на заробітки. 

Робота для сімейних пар у Польщі може бути найрізноманітнішою. До переваг роботи в Польщі для сімейних пар можна віднести:

  • збільшення рівня доходів – у парі можна заробити вдвічі більше, ніж самотужки;
  • психологічна підтримка – присутність близької людини допомагає легше адаптуватись;
  • збереження сім'ї – не буде розбіжностей через тривалу відсутність одного з подружжя;
  • безпека – жінки у присутності чоловіків почуваються захищеними у чужій країні.

Ще одним плюсом є те, що всі пари мають можливість жити разом, винаймаючи кімнату в гуртожитку або хостелі. Забрати дітей спочатку неможливо, оскільки потрібно оформити дозвільну документацію. Але з часом можна забрати дитину в іншу країну, оформивши громадянство або посвідку на проживання.

Як знайти корисну професію та влаштуватися офіційно

Сімейні пари, які шукають роботу в Польщі, обов'язково її знайдуть. Більшість польських наймачів віддають перевагу саме сім'ям, а не самотнім людям, оскільки вважають їх більш серйозними та цілеспрямованими.

Для вузьких фахівців роботу знайти складно, адже кожен член сім'ї має різну спеціалізацію. Можна працевлаштуватися на різні підприємства, але жити та проводити вихідні разом. Володіння мовою є важливим фактором у пошуках роботи, особливо для таких затребуваних професій, як лікарі, інженери, бухгалтери, юристи тощо. Ці корисні професії високо оплачуються у Польщі, тож без роботи ніхто не залишиться.

Відмінним варіантом сезонної роботи є ферми. Сімейні пари до 60 років повинні мати хороше здоров'я і мати витривалість. Власники ферм надають триразове харчування, проживання та форму. Жінки займаються овочами, а чоловіки – худобою. При працевлаштуванні у господарствах чоловіки займаються присадибною територією, а жінки ведуть домашній побут. У цьому випадку робота не потребує фізичної сили, але уважність і педантичність зайвими не будуть.

0
репостів
0
репостів