Про актуальні тенденції українського дизайну інтер'єру

ГОЛОВНЕ ЗОБРАЖЕННЯ 1Новітні тенденції українського дизайну інтер'єру сильно змінюються, це наче очищення, пошук власної ідентичності. Поряд з тим, звернення до мінімалізму залишається актуальним, де послуги дизайнера інтер'єру - радше можливість з простого і лаконічного зробити розкіш, а простір - максимально функціональним. Що обирають українці та які тенденції актуальні, читайте далі у статті.

Елементи світового сучасного дизайну інтер'єру

Актуальні тенденції українського дизайну інтер'єру важко уявити без впливу найактуальніших світових дизайнерів та трендів. Після важких років пандемії замовники все частіше прагнуть позбутися яскравого кольору в інтер'єрі та надто нестандартних рішень. Проте у сірі будні можна і треба додавати яскраві барви, аби надати оселі, комерційним приміщенням свіжості та балансу в аскетичний локанізм, який вже довгий період залишається у силі.

Екологічність, свідоме споживання роблять дизайн інтер'єрів лаконічними, простими, проте розкішними за рахунок використання натуральних матеріалів, чистої геометрії, не захаращеності простору. І відмова від надмірного споживання посилюватиметься, роблячи людей більш прагматичними.

Крім того, залишаються актуальними:

  • надання другого життя старим речам;
  • наближені до сучасної реальності стилі;
  • кастомізовані елементи інтер'єру;
  • використання живих насаджень у приміщенні, недбалі насадження у ландшафтному дизайні, копіюючи дику природу;
  • мінеральні відтінки, спокійна гама кольорів;
  • функціональність приміщень, ергономічність простору та практичність;
  • технологічність у дизайні, мультифункціональність меблів та розумне планування.

Як формується український стиль?

023Зараз українці повертаються до пошуку власної ідентичності, тож це прослідковується у дизайні інтер'єрів. Це про культуру, бажання викинути з пам'яті часи радянської бідності, дефіциту та відсутності вибору у будь-чому. Тож дизайнери, конструктори та інженери NVB architects studio допоможуть зробити значний вклад, інвестувати у майбутнє - сформувати інший смак, наповнити простір нашими сімейними цінностями.

Разом з тим у сучасному дизайні України прослідковується тенденція до використання елементів світового дизайну, наприклад, з принтами (елементами вишивки), які ідеально довершують проєкти. Актуально використання більше дерева, відхід від застосування ідеально рівних стін, "плоских" матеріалів. Це скоріше про смак, застосування елементів з історією, яка створить майбутню.

Саме через українських дизайнерів ми зможемо створити стиль не схожий на жоден у світі, відродити свою ідентичність, покращити те, що ми вже маємо і впроваждувати український стиль, який стане частиною світового. Не останню роль у цьому відіграє українська символіка та колорит, включно з:

  • використанням традиційних кольорів: темно-червоного, зеленого, коричневого, чорного, білого та червоного;
  • традиційними візерунками, орнаментами - рослинними чи геометричними;
  • елементами народного мистецтва - вишиканок, гобеленів, гончарства тощо;
  • елементами, що символізують культурну спадщину - станки для ткацтва, музичні інструменти, посуд.

Послуги дизайнера в такому разі забезпечать не тільки комфорт, а й можливість створити сучасний український інтер'єр у будь-якому приміщенні. При цьому, роблячи його функціональним, мінімалістичним та практичним.

0
репостів
0
репостів