Навіщо потрібне блокування вікон та в чому його користь

1200x800.jpgВстановлення вікон в будинку - важливий етап будівництва, адже вони повинні бути не тільки гарними, енергоефективними, а й безпечними. Якщо в оселі давно проводили їх монтаж, то час від часу все ж знадобиться ремонт вікон. Також варто подбати про блокування від випадіння дітей на високих поверхах, а також захисті рам від несанкціонованого проникнення. Що це таке та чому необхідно встановити, розкажемо далі.

Замок для захисту від злому

На перший погляд може здатися, що пластикове вікно відчинити ззовні не так просто, але досвідчені злодії дуже легко справляються із сучасними профілями. Аби захистити своє майно найкраще одразу замовляти вікна з профілю А класу, надійною фурнітурою, а також потурбуватися про додаткову міцність скла.

Якщо ж вікна вже є, то можна обладнати рами додатковими засувами для перешкоджання відкриття вікон. Це дасть більше часу для власників, аби викликати охорону, поліцію, а злодію знадобиться добре потрудитися, аби їх зламати.

Обмежувач для відкриття вікна

Сучасні обмежувачі створюються для різних цілей, але в основному це захист від випадіння дітей. Особливо актуальним це є для мешканців на високих поверхах, де жертвами раптового випадіння, на жаль, стають діти. Виправити проблему просто та недорого: встановити варто спеціальні обмежувачі, які дають можливість відкрити вікно, але при цьому дитина не зможе повністю його відкрити, щоб потрапити назовні.

Це може бути обмежувач Penkid - запатентована продукція для безпеки дітей. Завдяки посиленому тросові з навантаженням до 600 кг, він здатен витримувати значні навантаження та опір до розриву. Відкрити його можна лише за наявності спеціального ключа, може використовуватись і для дверей.

Крім того, якщо у будинку встановлені вікна без відкидного механізму, то можна вмонтувати спеціальні гребінки. Їх функція полягає у фіксації двостулкових вікон в конкретному положенні для провітрювання. Обмежувач дозволяє зберігати розмір отвору при сильних поривах вітру без шкоди рамам. Це може бути альтернативою щілинному провітрюванню у зимовий період часу.

Навіщо знадобиться блокування вікон?

penkid 12Обмежений доступ до вікон застосовується не тільки у жилих приміщеннях, а й комерційних будівлях для:

  • запобіганню випадіння людей, особливо з великих висот;
  • обмеження доступу від 3-х осіб, незаконного входу та для підвищення безпеки від крадіжок;
  • енергоощадження, адже блокування може допомогти зменшити втрати тепла, холодного повітря, ефективно підтримуючи температуру приміщення;
  • запобігання випадкового відкривання замків, де застосовують спеціальні замки та ключі;
  • тимчасового блокування на час ремонту, коли вікна мають залишатись відкритими і забезпечувати безпеку працівників від випадіння з висоти.

Таким чином, в залежності від використання блокування вікон можуть вберегти від випадіння дітей, виконувати антивандальні функції та ефективно зберігати тепло, холод у приміщенні. Якщо вікна вже встановленні, то можна провести ремонт рам та обладнати вікна необхідними продуктами.

0
репостів
0
репостів