Як вибрати перевізника — 6 важливих критеріїв

Спеціалізовані транспортні компанії перевозять товари різного виду та об’єму на різні відстані, зберігаючи цілість та неушкодженість вантажу. Для успішного перевезення залізничним, автомобільним, авіаційним чи морським транспортом необхідно вибрати сумлінного та надійного перевізника, який забезпечить високу якість наданих послуг. 

Транспортно-логістична компанія eLogist має великий досвід доставки вантажів автомобільним транспортом на різні відстані, переконайтесь у нашому професіоналізмі на власному досвіді, замовивши послугу перевезення на сайті https://elogist.com.ua

На що звертати увагу при виборі перевізника

Обираючи транспортно-логістичну компанію, треба враховувати кілька основних критеріїв, які допоможуть отримати якісну послугу за доступною вартістю та не турбуватись про збереження вантажу. 

1. Оцініть досвід компанії у сфері логістики та перевезень

Компанія, яка працює на ринку перевезень багато років, вміє вирішувати будь-які складнощі у процесі транспортування (особливо на тривалих маршрутах). Значний досвід є гарантією високої надійності та безпеки для клієнта. 

2. Поцікавтесь спеціалізацією компанії

Аби отримати свій вантаж у найкоротші терміни, вибирайте перевізника, котрий спеціалізується на доставці за потрібним вам напрямом. Це значно знизить ризик затримок, форс-мажорів, пошкодження вантажу. 

3. Проаналізуйте вартість перевезення

Ніхто не любить переплачувати, але занадто дешеві ціни можуть бути показником недостатньої якості послуги. Вартість доставки формується в залежності від типу та об’єму вантажу, відстані транспортування, особливостей маршруту. Незвичайно низькі тарифи у порівнянні з конкурентами дають привід замислитись над надійністю та безпекою перевезень. Компанія з дешевими цінами може використовувати неякісно обладнаний транспорт або складати найкоротший маршрут, не враховуючи вимоги безпеки.

4. Чи є у компанії власний автопарк?

Транспортно-логістична компанія, що має власний автопарк, з більшою ймовірністю забезпечить неушкодженість вантажу та доставить його в оптимальні терміни. Якщо логістична фірма користується послугами посередників, гарантувати безпеку та пунктуальність значно складніше. 

5. Уточніть можливість страхування

Не всі логістичні компанії йдуть на укладення страхових угод, які гарантують фінансове відшкодування у разі пошкодження чи втрати товару. Проте це важливий захід безпеки, адже у форс-мажорних випадках (на кшталт пожежі, стихійного лиха, аварії, воєнних дій тощо) майже неможливо добитися відшкодування, якщо не була укладена угода. Тому бажано вибирати компанію-перевізника, яка згоджується на оформлення страхового договору.

6. Професійність та відповідальність

Здавалось би, оцінити даний критерій можна лише після замовлення послуги, проте спостережливий клієнт багато що зрозуміє вже після першої зустрічі чи виникнення якихось питань. Поганий знак, коли партнер не дає чіткої та зрозумілої відповіді або постійно переадресовує вас на когось. Професійне та відповідальне ставлення компанії до замовників проявляється на всіх етапах співробітництва, в тому числі і при першому спілкування.

Таким чином, розглядаючи ту чи іншу логістичну компанію, оцініть її згідно визначених критеріїв, виділивши для себе особливо пріоритетні. Перш за все, перевізник має відповідати найважливішим для вас критеріям, але водночас мати достатньо високу оцінку по кожній із шести вимог. Тільки так можна гарантувати надійність транспортної компанії та високу якість наданих послуг. 

 

0
репостів
0
репостів