Які меблі мають бути в невеликій квартирі

Малогабаритне житлове приміщення – це завжди виклик для власника, адже в ньому не так просто створити зручну обстановку. Необхідно планувати розміщення меблів так, щоб вони не займали багато простору, але водночас давали можливість відпочивати й працювати. Навіть невелику квартиру можна зробити затишною, головне – заздалегідь продумати інтер’єр.

Сучасні виробники чудово знають про проблему нестачі вільного простору, тому випускають гарнітури, що відповідають вимогам будь-яких власників. Інтернет-магазин меблів Famille пропонує різноманітні моделі для спальні, вітальні, передпокою. Тут можна придбати функціональні шафи, дивани та ліжка, а також матраци, щоб створити комфортну обстановку в себе вдома.

1 2

Як правильно вибирати меблі

Коли вільного простору небагато, розташування гарнітура потрібно ретельно продумувати. Не завадить спочатку виміряти параметри приміщення, визначити, де буде стояти ліжко або шафа. Габарити мають відповідати не лише площі, але й плануванню приміщення, тому варто враховувати, де знаходяться віконні пройоми, двері. Якщо у квартирі одна житлова кімната, там зазвичай має бути місце для телевізора.

Для малогабаритних приміщень потрібно купувати функціональні моделі – наприклад, ліжко з коробом для білизни або шафа з великою кількістю ящиків. Прекрасним рішенням стане шафа-купе, особливо вбудована чи кутова. Зовні вона займатиме небагато місця, а всередині її простір можна планувати як завгодно. Цей універсальний виріб підходить для зберігання не тільки одягу, а й взуття, парасольок, іграшок тощо. Якщо зовні додати дзеркало, вийде візуально трохи розширити простір.

dizajn kvartiry 81

Який гарнітур має бути у квартирі

Навіть якщо вільного місця мало, це не означає, що не можна організувати комфортний інтер’єр. Варто придбати основні меблі, які забезпечать комфорт для всієї родини й допоможуть зручно приймати гостей. Це:

  • розкладний диван. Компактний і практичний предмет, який легко перетворюється на спальне місце чи осередок відпочинку з близькими. Це оптимальний варіант для однокімнатної квартири, де вітальня та спальня знаходяться в одному місці;
  • шафа в передпокій висотою до стелі. Ще краще, якщо вона за кольором відповідатиме відтінку стін. Важливо відразу подбати про достатню кількість полиць, щоб всередині можна було зберігати все необхідне;
  • невелика тумба. Поставити її поруч із диваном у вітальні – чудове рішення, тоді не доведеться купувати модель із підлокітниками, а отже, вийде зекономити більше місця.

Якщо шафа для передпокою не має дзеркала, не завадить придбати його окремо та повісити. Якщо воно буде достатньо великим, то відображатиме людину в повний зріст і водночас створюватиме світлу, приємну атмосферу.

0
репостів
0
репостів