Що таке гербіциди: види та особливості застосування

Для процесу вирощування сільськогосподарських культур чи не найголовнішою проблемою є поширення бур'янів. За активного розвитку небажаної рослинності навіть регулярні добрива не принесуть великої користі для врожаю.

З бур'янами, звісно, можна впоратися шляхом фізичного їхнього видалення, але такий спосіб годиться тільки для невеликих засаджених ділянок. На великих площах видалити бур'яни вручну дуже складно, тому набагато доцільніше для хліборобів буде використовувати гербіциди.

Гербіциди служать для профілактики появи бур'янів або придушення їхнього росту. Хімічні препарати також дають змогу зменшити, а то й звести до нуля, кількість механічних або ручних обробок, а це дає можливість зберегти вологу і запобігти ерозії ґрунту.

6452138ccf839.jpg

Різновиди гербіцидів

Засоби проти бур'янів потрапляють прямо в клітини рослин, після чого розкладаються і позбавляють ділянку від небажаного сусідства з бур'янами за допомогою створення токсичних сполук. Виходячи з принципу активності, розрізняють дві групи речовин:

Обидві вони чинять негативний вплив на бур'янисту рослинність, водночас не поширюючи його на посіяні культури.

Гербіциди вибіркової дії застосовуються на ділянках із конкретними сільськогосподарськими культурами, не завдаючи шкоди самим посівам, але пригнічуючи при цьому бур'яни, які створюють конкуренцію за світло, вологу, поживні речовини.

Гербіциди суцільної дії впливають на всі без винятку рослини на оброблюваній території. Неселективні гербіциди на сьогодні представлені засобами на базі диквату і гліфосату. Ці речовини потрапляють всередину рослин через поверхню листя.

В інтернет-магазині Агро Піонер ви зможете купити гербіциди як суцільної, так і вибіркової дії під конкретну культуру: кукурудзу, соняшник, картоплю, пшеницю, ячмінь або сою. В наявності оригінальні препарати зарубіжних і вітчизняних виробників: Alfa Smart Agro, Bayer, Укравіт, Monsanto, Агрохімічні технології, Хімагромаркетинг, DuPont, Нертус. Переходьте за посиланням, щоб ознайомитися з асортиментом магазину і замовити гербіцид за вигідною ціною!  

Особливості застосування

Гербіциди допомагають ефективно боротися з бур'янами в місцях вирубок лісу, на об'єктах промисловості, аеродромах, уздовж ліній електропередач і доріг. У цих випадках використовують препарати суцільної дії, що знищують бур'яни на всіх площах.

Селективні гербіциди більше застосовують на полях із цінними сільськогосподарськими культурами, наприклад, пшеницею, кукурудзою або соняшником.

Безпека у використанні

Вихідним фактором, що визначає доцільність застосування хімічних речовин, є їхня безпека для людського здоров'я. За правильного підходу до використання гербіциду зібраний урожай буде нешкідливим для людей. Якщо дотримуватися встановленої виробником концентрації хімікатів, то ні ґрунту, ні культивованим рослинам не буде завдано шкоди.

0
репостів
0
репостів