Який вибрати будинок престарілих у Львівській області

Питання вибору будинку для престарілих для багатьох може бути нагальним, якщо відсутня можливість якісного та постійного догляду за людиною у віці. Пансіонат може знадобиться на час відрядження, коли потрібна реабілітація людей похилого віку, при великій зайнятості на роботі тощо. У процесі вибору варто оцінити доволі велику кількість факторів.

На що звертати увагу при підборі приватного пансіонату?

Один з перших факторів – ціна. Якщо родич буде оформлений у будинок престарілих на великий термін потрібно оцінити фінансові можливості на утримання. Але занадто низька ціна може означати незадовільну якість послуг. Не слід робити необдуманих вчинків. Краще з’їздити на місце самостійно та подивитись як пансіонат влаштований зсередини.

644f9a42761b8.jpg

Інші фактори:

1.      Кімната. Якщо похила людина любить спілкуватись, то чудовим вибором стане кімната на кількох людей. Пансіонат для літніх людей у Львівській області «Батьківський затишок» пропонує кімнати на 1-4 людей. Обираючи номер обов’язково потрібно врахувати думку самого постояльця. Кімната повинна мати зручні умови, якісні меблі, вікно для сонячного проміння. Наявність телевізору буде плюсом.

2.      Розваги. Чим більший вік, тим складніше людині переносити відсутність фізичного, розумового навантаження. Різноманітні розваги позитивно впливають на пам’ять, мислення, а спілкування з іншими постояльцями сприяє соціалізації. Хороші пансіонати пропонують настільні ігри, різноманітні гуртки, прогулянки на свіжому повітрі, невеликі концерти тощо.

3.      Харчування. Якщо є можливість, потрібно обов’язково зайти на кухню, подивитись на якість продуктів, чистоту, наявність маркування. Кращі пансіонати пропонують 5-разове харчування, різноманітне меню з урахуванням індивідуальних потреб.

4.      Ліцензія. Пансіонат має бути внесеним в державний реєстр. У медичного персоналу повинні бути відповідні документи. Тільки кваліфіковані спеціалісти можуть надати якісний догляд. Кількість обслуговуючого персоналу має бути достатньою. Якщо в закладі працює кілька спеціалістів, то вони фізично не зможуть приділити усім постояльцям достатньо уваги.

Не останнім фактором виступає місце розташування. Добре, якщо пансіонат розташований в чистій зеленій зоні. Він не повинен знаходитись у приватному будинку. Споруда має бути виведена з жилого фонду – це офіційна вимога законодавства.

Додаткові рекомендації

Первинний відбір будинку престарілих можна робити за інформацією в Інтернеті. Можна ознайомитись з відгуками, оцінити фотографії. Далеко не завжди фотографії на сайті та в реальності співпадають.

Наважитись відправити близьку людину в будинок престарілих не так легко, особливо у нашій країні, це подібне рішення часто вважається зрадою. Але часи міняються. Сьогодні подібні установи схожі на санаторії. Набагато краще, коли родич буде знаходиться у комфортній обстановці, отримувати постійний нагляд, чим постійно залишатиметься сам вдома.

0
репостів
0
репостів