Сміттєвози та їх підбір для комунального господарства

main 2 600x400Збір та транспортування відходів неможливо уявити без сміттєвоза, який має у своєму господарстві кожне комунальне підприємство. Щоб вибрати оптимальну модель зі спеціально обладнаними контейнерами чи баками, необхідно мати уявлення, які є машини та чим вони відрізняються. Про це ми розкажемо далі у статті.

Сміттєвози у благоустрої підприємств та житлових зон

Сміттєвози зазвичай використовуються муніципалітетами та приватними компаніями, які надають послуги зі збору сміття. Він може бути обладнаний спеціальними контейнерами або сміттєвими баками, які збирають сміття з домогосподарств, комерційних підприємств та інших місць збору. Потім він перевозить ці відходи до спеціальних звалищ або заводів для переробки, утилізації.

Зазвичай використовують типові класичні сміттєвози для збору відходів з контейнерів, сміттєвих баків на вулицях та в парках. Як правило, вони мають об'єм від 10 до 30 кубічних метрів.

Але є і для збору перероблюваного сміття, такого як папір, картон, скло та метал. Вони зазвичай мають окремі відділення для різних матеріалів та здатні перевозити до 40 кубічних метрів відходів.

Типи сміттєвозів за типом навантаження

У магазині спецтехніки https://kievspecteh.com/ru/catalog/musorovozy є кілька типів сміттєвозів за способом завантаження відходів:

  1. Сміттєвоз з бічним завантаженням, де відходи завантажуються через верхній люк та бічний маніпулятор. Це найбільш популярна модель такої спецтехніки, яка використовується у комунальних господарствах, адже з їх допомогою легко відвантажувати сміття просто з дороги, де облаштовують місця під баки. 

  2. Сміттєвоз з заднім завантаженням - це тип сміттєвоза, де відходи завантажуються через бункер на задній стороні автомобіля. Це сучасна машина з автоматичним керуванням, яка може перевозити велику кількість відходів завдяки розташуванню в бункері спеціальної пресувальної плити.

  3. Сміттєвоз портальний для вивезення будівельного сміття, грунту чи снігу. Для його завантаження знадобиться додаткова спецтехніка, однак такий сміттєвоз може вивозити великі відходи, а ще його можна встановлювати на землю, що полегшує процес завантаження.

  4. Сміттєвоз з системою мультиліфт здатен перевозити більш як 22 кубів сміття, а також може відвантажувати контейнер для наповнення сміттям до повного завантаження і вже тоді вивозити відходи на полігон чи переробку. Зазвичай їх використовуються на великих будівельних майданчиках чи підприємствах з переробки сировини.

Кожен ТЗ має свої переваги та особливості, однак за правильного вибору та врахування потужностей, підприємства та комунальні господарства можуть підібрати найбільш прийнятний варіант для закупівлі спецтехніки. Оптимальна кількість машин, баків та правильна логістика допоможуть забезпечити утилізацію зібраних відходів та унеможливити забруднення територій сміттям.

0
репостів
0
репостів