Де встановити камеру відеоспостереження в аптеці?

відеоспостереження в аптеці

Аптечний бізнес – це прибуткове та клопітне завдання. Це місце, де, незалежно від економічної та політичної ситуації, завжди є люди, готівка, дорогі матеріальні цінності, різні наркотичні та рецептурні препарати.

А все це означає, що кожна аптека має бути під належним захистом. Оптимальним вибором для цього буде відеоспостереження. Разом зі спеціалістами https://www.controlmaster.com.ua/ru/ спробуємо розібратися про актуальність та місця встановлення для досягнення максимальної ефективності.

Актуальність відеоспостереження в аптеці

Аптека є досить специфічним бізнесом. Власники аптеки мають виконати всі рекомендації та вимоги державних органів, але разом із цим отримувати прибуток, як і будь-яке інше комерційне підприємство. Саме з цієї причини потрібно подбати про те, щоб вирішити питання фізичної безпеки та бізнес-завдань. За допомогою правильно встановленої системи спостереження можна вирішити такі завдання:

  • моніторинг дисципліни співробітників;
  • проведення підсвічування відвідувачів;
  • контроль та деталізація трудових процесів;
  • захист матеріальних цінностей від розкрадання;
  • розпізнавання емоцій та осіб;
  • ведення «білого» та «чорного» списку відвідувачів;
  • покращення якості обслуговування;
  • оптимізація бізнесу шляхом інтеграції відеоспостереження.

Але всього цього можна досягти лише в тому випадку, якщо буде правильно розставлена вся система відеоспостереження.

камера відеоспостереження в аптеці

Вхід і периметр

Вхід до аптеки повинен бути ретельно проконтрольований. Встановлення камер біля входів і виходів гарантуватиме отримання контролю загальної обстановки навколо та всередині аптеки. Крім цього, за допомогою віддаленого інтернет-спостереження можна буде контролювати процес доставки та розвантаження товару.

Склад

Щоб унеможливити крадіжку медикаментів та інших цінностей, потрібно обов'язково встановити камери відеоспостереження в зоні складу.

Торговий зал

Саме камера спостереження у торговому залі допоможе боротися із правопорушниками, зловмисниками, хуліганами та стимулюватиме продуктивність роботи персоналу. При виникненні конфліктних ситуацій стане чудовою доказовою базою.

Зона каси

Касова зона – це зона підвищеної небезпеки. Саме тут можна буде побачити поведінку співробітника та зафіксувати крадіжки відвідувачів. Обладнання такого типу забезпечить повний контроль над роботою фармацевта-касира, а також дає можливість відновити наслідки проведення транзакцій.

Але перш ніж розпочати безпосередньо встановлення, настійно рекомендується звернути увагу на такі питання при проєктуванні відповідної системи: розмір аптеки, визначення пріоритетних цілей спостереження, наявність інших систем безпеки, опис проблем безпеки тощо.

Також важливо розуміти, що про встановлену систему відеоспостереження повинні знати співробітники та відвідувачі, приховане відеоспостереження є забороненим. З огляду на таку кількість нюансів очевидно, що встановленням відеоспостереження в аптеці повинні займатися професіонали.

0
репостів
0
репостів