Скільки коштують якісні навушники: як не помилитися у виборі

Для прослуховування музики, перегляду фільмів, дистанційного навчання, а також багатьох інших завдань потрібна зручна гарнітура. Але ціни на цю категорію пристроїв досить різняться, а з опису покупець далеко не завжди може зрозуміти, за що йому доведеться віддати значну суму. Важливо усвідомити: ціна є важливим, але не першочерговим критерієм. Навіть при обмеженому бюджеті можна купити якісну модель.

istockphoto 1412166476 612x612

Як вибрати якісну і недорогу гарнітуру

Щоб не витратити гроші даремно, варто купувати навушники лише у спеціалізованих магазинах електроніки, які готові запропонувати покупцеві довгострокову гарантію якості та надійності. Вартість залежить від цілого ряду факторів, тому не варто розраховувати на довговічність і нормальне звучання відверто дешевих пристроїв. Загальна сума складається з наступних параметрів:

  • якість збирання. Особливо відчутна у накладних та повнорозмірних моделях. Якщо девайс призначений для частих поїздок, то економити на покупці нераціонально. Але для роботи за комп'ютером можна придбати і бюджетний варіант — головне користуватися ним дбайливо та акуратно;
  • характеристики звуку. Діапазон частот, що перевищує 20 000 Гц — поширений прийом маркетологів, що дозволяє збільшити ціну пристрою. Насправді 20 Гц–20 кГц — базовий показник, яким слід керуватися;
  • оригінальний дизайн. За наявність підсвічування, а також за нестандартне оформлення, покупцеві доведеться доплатити. Але можна підібрати базову модель у класичних відтінках, і таким чином уникнути зайвих витрат.

Гарні навушники коштують стільки, скільки за них готові платити. Частково це пов’язано з бажанням мати техніку популярного бренду або стати власником певної моделі. Але вибір настільки широкий і різноманітний, що для будь-якого пристрою можна підібрати схожий за характеристиками аналог, який буде коштувати набагато дешевше.

istockphoto 528057244 612x612

Коли варто заощадити на купівлі навушників

Часто, хоч і далеко не завжди, ціна стає синонімом якості — це додаткова впевненість у тому, що девайс буде справно виконувати потрібні функції протягом тривалого часу. Але в деяких випадках такі витрати не виправдані, і простіше купити недорогу модель:

  • для періодичного використання раз на кілька тижнів, а то й місяців;
  • для експлуатації виключно у домашніх умовах;
  • для перегляду відео (якість звуку не відіграє першорядну роль).

А ось тим, хто активно щодня використовує навушники, особливо в складних умовах — спортивні тренування, пробіжки, краще купити якісну гарнітуру, яка успішно витримає такий режим, завдяки ефективному захисту від вологи і поту, а також відмінним показникам міцності амбушюр, оголов'я і дроту (при наявності).

0
репостів
0
репостів