Які шанси у Туніса обіграти Францію на ЧС-2022

giru20 листопада у Катарі урочисто стартував Чемпіонат світу з футболу 2022. Попри перепони, скандали з організацією та підготовкою до футбольної події, все ж першим командам вдалось зіграти матчі. 30 листопада зіграють на стадіоні Ед'юкейшн Сіті Стедіум у місті Ер-Раян команди з Тунісу та Франції. Туніс - Франція коефіцієнти вже можна переглянути та окрім задоволення від гри, є шанс отримати додаткову вигоду. Які прогнози та чого чекати від гри, про це далі.

Учасники групи D ЧС-2022

У групу категорії D окрім Тунісу та Франції входять також Данія та Австралія. Остання у грі 22 листопада у поєдинку з Францією забила у ворота суперника 1 гол, завершився матч на користь французів - 4:1. Туніс з Данією зіграли у нічию - 1:1.

Збірна Тунісу

В рейтингу ФІФА Туніс посідає 38-е місце. Це вже 6-та спроба збірної завоювати титул чемпіона, однак останній найкращий результат у рейтингу (9-те місце) було зафіксовано ще у далекому 1978 році.

Востаннє тунісці завершили боротьбу у ЧС чотири роки тому на груповому етапі та зайняли 3-є місце. Найбільшим досягненням збірної є перемога у 2004 році у КАН (Кубок Африканських націй). Цьогоріч боротьба за кубок закінчилась для тунісців у чвертьфіналі, після чого головний тренер Мондер Кабаєр змушений був піти у відставку. Його наступник Джалель Кадрі забезпечив подальше проходження збірної Тунісу на ЧС-2022.

Найкращими гравцями збірної по праву вважають Вахбі Хазрі, Анібаля Мажбрі, які грають за французьку та британські команди відповідно.

Збірна Франції

Вважається по праву сильною та гравцем-чемпіонкою, адже завойовувала кубок ЧС двічі - у 1998 та 2018 роках. У рейтингу ЧС-2022 займає 4-те місце та є фаворитом турніру, враховуючи, що саме Франція наразі є володарем кубку останнього ЧС.

До слова, у 8-ми змаганнях відбору збірна не мала поразок, лише двічі мали нічию - з Україною та Боснією. Очолює команду знаменитий Дідьє Дешам. 

Значною втратою для збірної стало нещодавнє травмування Крістофера Нкунку, Каріма Бензема у Катарі. Тож деякі кадрові труднощі є, але тренер робить ставку на головного бомбардира збірної - Олів'є Жіру, який має на рахунку 49 голів.

Попередні прогнози до гри

За прогнозами уболівальників, першість у матчі отримає збірна Франції з рахунком 2:0. Це пов'язано не тільки з протистоянням фаворита ЧС, а й рейтингові показники кожної зі сторін.

Завдяки доступним коефіцієнтам на Париматч, можна вже сформувати уявлення про ймовірного переможця. Франція розраховує у Доха в черговий раз підтвердити свій успіх. Про це говорять і коефіцієнти - 1,33 на користь Франції, та 11 - Тунісу. Щодо нічиєї, то тут 5,2.

Якщо говорити про статистику, то вона явно не на стороні тунісців, як і їх атакуюча сторона. Скоріше за все 30 листопада збірна Тунісу обере оборонний стиль гри та намагатимуться якомога менше пропустити м'ячів у ворота. Покращує ситуацію і втрата двох гравців збірної Франції, внаслідок травмування.

Скоріше за все, Франція знову обіграє суперника, але яким буде шлях збірної далі покаже час та відсутність нових значних втрат у команді.

0
репостів
0
репостів