Якими повинні бути меблі для школяра?

Меблі для школяра

Пішли ті часи, коли діти сиділи на незручних лавках «тортур» біля дерев'яних високих або навпаки низьких парт, та ще й активно вбирали знання. Зараз велике розмаїття найрізноманітніших моделей, з якими дитині буде комфортно, а постава сформується правильно. Проте до вибору потрібно поставитися уважно, адже навіть недороге дитяче комп'ютерне крісло і досить простий конструкції стіл відмінно впишуться як у домашню, так і в шкільну обстановку.

Матеріали

Відповідно до стандартів шкільні меблі повинні бути максимально безпечними, виконаними з нешкідливих матеріалів, що не містять токсичних речовин. Всі краї металу, пластику або дерева повинні бути обробленими спеціальними покриттями та сумішами, які не дадуть летючим речовинам розходитися по кімнаті, а також оберігатимуть від скалок, подряпин та інших ушкоджень.

 Ергономічність

Кожен предмет меблів має бути зручним для сидіння чи виконання шкільних занять. Кожна складова – «обтікаюча», без гострих кутів і деталей, дуже видатних елементів для мінімізації потенційного травматизму.

Конструкція

Вона повинна відповідати анатомічним особливостям та зросту дитини. Добре продумане недороге дитяче комп'ютерне крісло завжди має регулювання спинки по висоті, з правильною підтримкою хребта. Парта повинна також бути пропорційною до школяра, з можливістю нахилу стільниці. Є також «зростаючі» моделі з додатковими налаштуваннями, параметри яких можна змінювати по мірі дорослішання.

Відповідність

Підбираючи парту зі стільцем окремо один від одного, потрібно врахувати, що під час сидіння між ними потрібно залишати достатній простір для ніг. Рівень, припустимо, парти повинен бути досить високим, щоб дитина могла тримати поставу і в місці з цим на достатній відстані, щоб не псувати зір. Модель має повністю відповідати віку.

Забарвлення та дизайн

Вони в сучасному світі важливі. Привабливий зовнішній вигляд, яскравий цікавий колір або їхнє поєднання, нанесений малюнок піднімуть настрій та скрасять «сірі» будні.

Функціональність

Добре, коли меблі можуть бути функціональними, використовуватися не тільки для навчання, але й розваг, хобі. У парті перевагою буде висувна полиця, виїмки під письмове приладдя чи органайзер, підставка під книгу.

Балансування, блокування

Дитяче комп'ютерне крісло та стіл повинні добре рівномірно стояти на будь-якій поверхні, навіть при тиску на одну із сторін. Часто сучасні шкільні меблі виготовляються на коліщатках для мобільності. Їхнє блокування – важлива функція, особливо це важливо дітлахам молодшого шкільного віку.

0
репостів
0
репостів