Як вибрати роутер для дому: поради експертів GOODOK

Роутер, або маршрутизатор — це пристрій, який поєднує глобальну мережу Інтернет із домашньою мережею. Він забезпечує безпровідний доступ до Інтернету для будь-яких гаджетів: ноутбука, смартфона, телевізора. Чим більше пристроїв потребують приєднання, тим більш потужним має бути роутер. Як вибрати техніку, яка забезпечує високу швидкість передачі даних? Читайте далі.

pasted image 0 26

Види сучасних роутерів

Маршрутизатор не є джерелом інтернету. Він отримує його від загальної мережі та виконує роль точки доступу. На https://goodok.com.ua/ можна ознайомитися з різними за принципом з'єднання моделями роутерів:

  • ADSL;
  • Ethernet;
  • мобільний;
  • універсальний.

ADSL-пристрої підключаються до телефонного кабелю, проте сьогодні цей спосіб підключення використовується рідко. Він може бути альтернативою для тих ділянок, де неможливо під'єднатися інакше. Роутер Ethernet підключається до оптоволоконного кабелю, який сьогодні вважається найякіснішим способом підключення і забезпечує високу швидкість передачі інформації.

Мобільні маршрутизатори працюють через інтернет-модем або звичайну сім-карту. Вони підтримують стандарт зв'язку 3G, 4G, а нові моделі також і 5G. Універсальні моделі можуть підключатися і через кабель, і за допомогою сім-карти.

Якщо за вашою адресою інтернет подається через оптоволоконну мережу, то найкращим варіантом буде придбання Ethernet-роутера. Для підключення такого обладнання використовується стандартний WAN-порт.

Важливі характеристики маршрутизаторів

Крім типу підключення, варто звернути уваги на такі характеристики пристрою:

  • частота Wi-Fi-мережі;
  • швидкість передачі даних в мережі;
  • радіус дії мережі.

Серед сучасної техніки на сайті компанії GOODOK ви знайдете пристрої із частотою 2,4 гГц та 5 гГц. Для невеликого навантаження достатньо моделі на 2,4 гГц. Якщо ж ви плануєте під'єднати багато різних гаджетів, дивитися фільми онлайн, звантажувати великі файли, спілкуватися в месенджерах і все це одночасно, то краще обрати частоту 5 гГц. В такому разі ваші гаджети працюватимуть стабільно й не зависатимуть.

Стандартні моделі маршрутизаторів для дому забезпечують швидкість сигналу від 50 до 150 Мбіт/с. Цього цілком достатньо для стандартних завдань, проте пам'ятайте, що роутер на 150 Мбіт/с не може віддати швидкість 150 Мбіт/с, оскільки частина ресурсів використовується для зв'язку із глобальною мережею. Тому не зайвим буде забезпечити собі певний запас швидкості.

Від радіуса дії мережі залежить, наскільки далеко від роутера ви зможете приєднатися до інтернету. У межах однієї кімнати добре працюватиме будь-який пристрій, а у великому будинку краще використовувати моделі з кількома антенами. Вони допоможуть подолати стіни та інші перешкоди.

0
репостів
0
репостів