Який матрац вважається ортопедичним і в чому його користь?

Для хребта анатомічно правильним є положення у формі букви S. Не змінювати його, давати м'язам повністю розслабитися і відпочити під час сну можуть тільки ортопедичні матраци. Тому при виготовленні таких виробів враховується їх здатність виконувати дві функції:

  • ортопедичну (якісний виріб має рівень жорсткості, що перешкоджає проваленню тіла під тяжкістю власної ваги, здатним підтримувати хребет в природному положенні);
  • анатомічну (матрац має бути м'яким настільки, щоб мати здатність повторювати контур тулуба, не дозволяти самому виробу чинити тиск на м'язи).

Крім того, виріб має бути таким, що зонує. Це означає, що різним областям тіла він повинен забезпечувати адекватну вазі підтримку.

Untitled 2

У чому користь ортопедичного матраца?

Звичайні пристосування для сну можуть бути або занадто м'якими, або надмірно жорсткими. У першому випадку спостерігаються такі небажані явища, як:

  • «провисання» хребта;
  • виникнення напруженості в м'язах;
  • здавлення хребців, яке загрожує затисканням корінців нервів і зміщенням.

Жорсткий матрац має властивість чинити надмірний тиск на тіло, що призводить до неможливості розслабитися м'язам. Через це в них може порушитися кровообіг. Ортопедичні матраци позбавлені усіх цих недоліків.

Правильна підтримка хребта

Як вже було сказано вище, завдяки конструктивним особливостям ортопедичного матраца вигин хребта лежачи людини зберігає S-подібну форму. Лягаючи в ліжко, людина відчуває розслаблення. Це відбувається завдяки:

  • витягуванню хребта;
  • збільшенню відстані між окремими хребцями;
  • поліпшенню кровообігу.

У пружинних ортопедичних матрацах такий ефект досягається завдяки блоку з великої кількості сталевих пружин, що надають виробам в різних зонах різний рівень жорсткості. Хоча у блоці пружини розташовані дуже тісно, між собою вони не пов'язані. Тому спостерігається точкова реакція матраца на навантаження.

У виробах безпружинних забезпечення правильної підтримки й комфорту здійснюється внаслідок чергування спінених матеріалів з різним рівнем м'якості й різною жорсткістю кокосової койри, комбінації певних видів піни.

Untitled 3

Зонування

Кожна частина тіла має різну вагу, значить, і давить на ліжко з різною силою. Тому різним областям тулуба потрібна підтримка певної інтенсивності. Щоб цього добитися, ортопедичні матраци мають окремі зони жорсткості. Ділянки для голови, тазу, області розташування плечей м'якші, а для шийного відділу, попереку і ніг жорсткіше.

Завдяки такому діленню важчі за вагою частини тулуба не провалюються, залишаючи хребет в комфортному для нього положенні. У безпружинних виробах зонування забезпечується завдяки наявності випилів у вигляді різних фігур в місцях, де скріплюються відмінні один від одного шари, або пробиття отворів перфоратором в м'яких матеріалах.

Повторення контурів тіла

Коли людина лягає в ліжко, вага її тіла давить на матрац. Відповідно до законів фізики матрац відповідає тілу таким же тиском. Але завдяки властивостям використовуваних сьогодні як наповнювач матеріалів матраци ортопедичного типу не продавлюються, а м'яко осідають, повторюючи контури тіла.

М'язи розслабляються, хребет приймає анатомічно правильне положення, циркуляції крові ніщо не перешкоджає. Людина після пробудження почуває себе гарно відпочилою. Замовити потрібну модель ортопедичного матраца можна на сайті organicmebel.shop.

0
репостів
0
репостів